Zvezdina humanitarna akcija: Pomozi poplavljenima i tvoj lik će se naći na dresu

Naftna industrija Srbije u saradnji sa Fudbalskim klubom Crvena zvezda organizuje humanitarnu akciju "Ti si naš lik" radi prikupljanja novčanih sredstava za pomoć ugroženima u nedavnim poplavama.

Pomoć se prikuplja preko internet aplikacije kojoj se može pristupiti na adresi http://tisinaslik.nis.eu. Procedura je jednostavna. Svaki posetilac na samom sajtu može odabrati FK Crvena Zvezda, a potom i broj dresa sportiste na kojem želi da se nalazi njegova fotografija. Zatim, slanjem SMS poruke na broj 9001 po ceni od 500 dinara, dobija se kod koji treba uneti na sajtu i postavi se fotografija koja će se naći na novim dresovima fudbalera za sezonu 2014/15 godine.

Više informacija o akciji i postavljanju fotografija može se naći na internet adresi aplikacije.

Akcija je počela 15. jula i trajaće do 14. avgusta. Prikupljena sredstva se uplaćuju na dinarski račun koji je Vlada Srbije otvorila za pomoć ugroženima od poplava.

Odmah nakon prvih informacija o poplavama, zajedničkom i brzom reakcijom kompanije i zaposlenih su izdvojene donacije u gorivu, pijaćoj vodi, neophodnoj opremi, hrani, higijenskim sredstvima i novčanim prilozima. Troškovi NIS-a u vezi sa poplavama iznose oko 5 milijardi dinara.