ZVEZDINA NADA U PARTIZANU: U Humskoj tvrde da je slobodan igrač, Čović najavio prihod od 100 000 EVRA!

Aleksandar Aranitović
print screen/Instagram.com/aranitovicsani

Devetnaestogodišnji bek Aleksandar Aranitović, novi je košarkaš Partizana NIS.

#7

A post shared by Aleksandar Aranitovic (@aranitovicsani) on

U najavi dolaska Aleksandra Aranitovića, zvanični sajt kluba je objavio da će se pripremama crno-belih priključiti kao slobodan igrač.

U sezoni 2015/16 aranitović je kao pozajmljeni igrač nastupao za Mega Leks (Mega Bemax), a prošlu sezonu je proveo u FMP-u. Sa Partizanom je, kako se navodi, potpisao ugovor na tri sezone.

– U Partizan dolazim u potpunosti oporavljen nakon povrede i spreman da se uz dobar rad vratim na teren. Velika mi je čast što sam u prilici da radim sa trenerom Nikolićem i nadam se da ću ukazano poverenje opravdati na pravi način – rekao je novi prvotimac crno-belih.

Nedugo po ozvaničenju saradnje oglasila se i Crvena zvezda saopštenjem koje prenosimo u celosti.

” KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost u cilju sprečavanja bilo kakvih spekulacija, i zlonamernih komentara koji bi mogli da uslede, da se odriče bilo kakvih prava i ugovora igrača Aleksandra Aranitovića.

Jedan od osnovnih postulata funkcionisanja ovog kluba i preporuka dolaska u KK Crvena zvezda mts, su osim igračkih, i ljudski kvaliteti.

Kroz ovaj transfer KK Crvena zvezda mts će prihodovati 100 hiljada eura., što smatramo još jednim dobrim poslom za naš klub.

Verujući da je za razvoj takvog talenta, nakon zapaženih nastupa u juniorskoj konkurenciji, najbolja solucija nastup u seniorskoj košarci , klub je poslao Aleksandra Aranitovića u ekipu Mega Leksa u kome bi imao minutažu i sakupljao neophodno iskustvo. Nažalost, Aranitović je doživeo tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata kolena.

KK Crvena zvezda mts je u narednom periodu učinio sve, da pomogne ovom igraču da se oporavi i vrati na teren. Odustali smo i od osnovnog plana da se teška operacija obavi u Beogradu pod nadzorom iskusnih i proverenih lekara, i na zahtev oca Aleksandra Aranitovića, koji je očigledno sklon hazarderskim potezima, o čemu mogu da posvedoće i brojni treneri u klubu, platili operaciju u Nemačkoj.

Koliko je taj potez bio pravi, govori i dalji sled događaja, i nova povreda Aranitovića nakon 8 meseci, iako se u potpunosti pridržavao procedure lekara koji su ga operisali u Nemačkoj.

Bez obzira što smo uvereni da bi KK Crvena zvezda mts mogao da spreči njegov odlazak iz kluba, sama namera i nezainteresovanost Aleksandra Aranitovića za klub, posle svega što je učinjeno za njega, precrtali su ga iz bilo kakvih daljih planova KK Crvena zvezda mts.

Aleksandru Aranitoviću, kao i klubu koji ima dugu istoriju ovakvog „skautinga” i „pronalaženja” igrača koji su kasnije napravili „ozbiljne” karijere, želimo svu sreću u ovoj eventualnoj zajedničkoj saradnji… “ , navodi se u obraćanju KK Crvena zvezda.