ZVEZDINA NOĆNA MORA: Budućnost treći put savladala šampiona i povela u finalu ABA lige! (VIDEO)

Budućnost
Beta

Zvezda je u punom Pioniru izgubila od Budućnosti sa 76:80 u prvoj utakmici finalne serije plej-ofa ABA lige.

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je posle večerašnjeg poraza od Budućnosti da ne treba tražiti krivce u igračima, već da je isključivo on kriv.

– Nema krivaca među igračima i tu ih ne treba tražiti. Ja sam apsolutno kriv. Sutra ćemo izgledati bolje – kazao je Alimpijević novinarima posle utakmice i dodao da je finalna serija tek počela.

– Budućnost je danas zasluženo pobedila. Odigrali su bolju partiju. Ova finalna serija igra se na tri pobede. Mi moramo da uradimo sve što je do nas da odigramo na višem nivou sutra i da onda u Podgorici uradimo ono što su oni tražili ovde, a to je brejk – rekao je on.

Zvezda je ove godine triput izgubila od Budućnosti u neizvesnim završnicama, a Alimpijević je kazao da će sutra pokušati “uspešno da završe posao”.

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić rekao je da je večerašnja pobeda njegove ekipe protiv Crvene zvezde samo početak, a kao najteži zadatak istakao je obuzdavanje euforije.

– Generalno, ovo je samo početak serije. Ono što je dobro je što smo ovom jednom pobedom, navodno, na papiru, vratili kao prednost domaćeg terena. Ali, ne postoje nikakve garancije da ćemo pobediti dve utakmice u Podgorici, kao što nisu postojale garancije da bi Zvezda dobila dva duela u Beogradu – rekao je Džikić novinarima posle utakmice.

Budućnost je večeras pobedila 80:76 i tako povela 1:0 u finalu ABA lige.

Trener Podgoričana bio je uglavnom zadovoljan nastupom svog tima.

– Igrali smo na momente pametno, na momente naivno. Na kraju smo im dali šansu da se vrate kroz napade koje igraju cele sezone. I opet smo primali lake poene. Ono što nam daje dosta nade da možemo dobro da igramo rezultatski je da smo večeras mogli i bolje da realizujemo mismeč na lopti. Oni su svesno ulazili na to, to je bio deo plana i to je dosta davalo rezultata tokom utakmice. Ovo je samo početak i ne znači ništa – rekao je Džikić.

Druga utakmica finalne serije ABA lige izmedju Zvezde i Budućnosti igraće se sutra od 18.30.