Zvezdina peta pobeda u nizu: Nedović trojkom rešio evroligaški derbi

Košarkaši Crvene zvezde upisali su petu pobedu u nizu u Evroligi pobedivši Partizan na gostujućem parketu, rezultatom 76:73.

Foto: screenshot/youtube.com

Prvu četvrtinu otvorio je bolje Partizan, a to ponajviše zahvaljujući skokovima u napadu, kojih je samo u prvom poluvremenu imao sedam. Iako su se oba tima mučila na početku meča sa šutem, skokovi Francuza napravili su prevagu.

Takođe, od presudne važnosti bila je i činjenica da je Zvezdi domaćin oduzeo najjače oružje, odnosno igru u odbrani, koja je četu Duška Ivanovića svela na svega 11 poena  u prvoj četvrtini.

Znatno drugačija slika viđena je u drugoj četvrtini kada je Partizan posustao u odbrani, rivalu je dozvolio da ubaci čak 29 poena, naspram 13 domaćina, a tome je dosta doprineo i Filip Petrušev koji je kao rezervista ubacio čak osam poena.

Treća četvrtina igrala se u visokom tempu. Smenjivali su udarce timovi, a Partizan sredinom deonice uspeo je da se spusti na dva poena zaostatka, ali ne i da se vrati u potpunosti u duel. Fantastičan je bio Jam Madar, koji je sa pet vazanih poena vratio domaćina u meč.

Do 30. minuta Jam Madar i Kevin Panter držali su Partizan u košarkaškoj drami, na drugoj strani je Bentil uz pomoć Nemanje Nedovića napadao reket i donosio poene Zvezdi. Posebno se ovaj drugi istakao sa šest poena u nastavku.

U poslednjem periodu igre viđena je drama na terenu, oba tima pogađala su iz igre dovoljno dobro uz popravljen šut za tri, Janis Papapetru je tek posle pet minuta uspeo da odvoji Partizan na tri poena, ali je Luka Vildosa uspeo da smanji, a potom je trojkom pokušao da Zvezdi donese prednost, nije u tome uspeo.

Tri minuta do kraja poenima Kevina Pantera Partizan je došao do šest poena, a potom poenima Martina i Vildoze uspeo je tim Duška Ivanovića da duel uvede u kompletnu dramu. Gledali smo do poslednjeg minuta rezultatsku klackalicu, kada je u poslednjim sekundama Nemanja Nedović trojkom gostima doneo pobedu. Bio je bek gostiju usamljen u uglu, a trojkom je doneo Zvezdi petu pobedu u nizu u Evroligi.