“ZVEZDINA PLAČUĆA AGRESIJA”: Partizan traži strane sudije i video tehnologiju na derbiju!

Stadion Partizana
Beta

Fudbalski klub Partizan zatražio je danas od Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da se uvede tehnologija VAR na svim utakmicama crno-belih i Crvene zvezde, kao i da, od prvog narednog, "večiti" derbi sude strani arbitri kako bi se prekinula diskusija u vezi sa sudijskim odlukama.

 

Dan nakon što su pojedine sudijske odluke na utakmici izmedju Crvene zvezde i Čukaričkog izazvale brojne reakcije u javnosti, opširnim saopštenjem oglasio se Partizan koji je naveo da je od početka sezone nastojao da sve svoje aktivnosti usmeri samo na teren i igru.

– Aktuelna Crvena zvezda gotovo dva meseca ne prestaje sa okupacijom i uzurpacijom medijskih naslova koji, gotovo svi, ukazuju na nekakvu tajnu i skoro pa okultnu spregu izmedju FK Partizan i FSS, njenog predsednika i sudijske organizacije – navodi se u saopštenju Partizana.

Klub iz Humske je naveo da ne može da dozvoli da “hiljadu puta ponovljena laž preraste u istinu niti da se drži one narodne da pametniji popušta, budući da je tada jasno da bi oni, manje mudri, preovladali”.

Kao skicu za portret rezultata “Zvezdine svojevrsne plačuće agresije”, Partizan je naveo da je tom klubu dosuđeno šest penala i tri crvena kartona njenim protivnicima u samo poslednja dva meseca.

Šampion Srbije je naveo da mu je interes srpskog fudbala uvek bio primaran i podsetio sve odgovorne pojedince i organizacije da se ne sme dopustiti vladavina prava sile, već isključivo sile prava.

– Svako suprotno postupanje bi značilo nastavak ove svojevrsne moralne sive zone u kojoj FK Partizan odbija da učestvuje i neće se ustručavati da na adekvatan način zaštiti svoje i interese srpskog fudbala u celini.

Sledstveno ovome, kako bi se, najzad, prekinula diskusija u vezi sa sudijskim odlukama, Partizan upućuje zvaničnu inicijativu FSS i Zajednici fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije da se, po uzoru na najveće evropske lige, uvede VAR tehnologija na svim utakmicama Partizana i Crvene zvezde i da se, počevši od predstojećeg Večitog derbija, koji je zakazan za 13. decembar, delegiraju strane fudbalske sudije, koje su na vrhu UEFA i FIFA liste po kvalitetu sudjenja – dodaje se u saopštenju Partizana.

Eventualne primedbe o dodatnim troškovima takve odluke, kako smatra Partizan, bi delovale licemerno u poređenju sa činjenicom da bi takmičenje bilo regularno i da bi se ukinula percepcija javnosti da fudbalske sudije sistemski sude protiv manjih klubova, a u interesu dva naša najveća kluba.

– Partizanu takva percepcija nije potrebđna i ovom inicijativom želimo da damo doprinos potpunoj regularnosti takmičenja i zaštitimo interes svih aktera u Super ligi Srbije – zaključuje se u saopštenju Partizana.