ZVEZDINE LEGENDE OSULE PALJBU PO PARTIZANU: “Da se objave podaci koji će raskrinkati laži”

Legende i bivši asovi Crvena zvezda okupili su se juče na stadionu "Rajko Mitić", kako su rekli, sa jedinstvenim stavom da podrže klub u borbi za pravdu i istinu. Listom su optužili čelnike Partizana da obmanjuju javnost pričama da su žrtve i da je Zvezda mezimica države.

marakana
crvenazvezdafk.com

Počasni predsednik crveno-belih Dragan Džajić, potpredsednik Jovan Kule Aćimović, članovi UO Vladimir Petrović Pižon, Boško Đurovski, čuveni trener Ljupko Petrović bili su u društvu predsednika kluba Svetozara Mijailovića, generalnog direktora Zvezdana Terzića i sportskog direktora Mitra Mrkele.

– Okupili smo se jer želimo da negujemo tradiciju i vrednosti koje su kroz istoriju krasile Crvenu zvezdu. Želimo da budemo pravi naslednici velikog sportiste i džentlmena Rajka Mitića i da širimo duh viteštva i fer-pleja. Međutim, za tako nešto nam je i potreban ambijent u kome će i ostali akteri imati slične ambicije. Posebno naš najveći rival Partizan. Mi smo klub koji treću godinu zaredom igra grupnu fazu evropskih takmičenja, imamo dve titule, nadamo se i trećoj, ulažemo mnogo i dokazali smo se na svim poljima. Ali, ne želimo da dozvolimo degradaciju svega toga da bi se neko pravdao jer je neuspešan. Zvezdine legende su uvek uz svoj klub – istakao je Džajić, a prenose “Novosti”.

Predsednik kluba Svetozar Mijailović je naglasio da veću pomoć dobija Zvezdin najveći rival.

– Država i FSS više pomažu Partizanu nego Zvezdi i za nekoliko dana će se, verujem, objaviti svi podaci da se konačno razotkriju laži Partizanove uprave, koja zamenjuje teze – jasan je Mijailović.

Član UO Boško Đurovski je istakao da je bilo dosta ćutanja na “Marakani”.

– Sve ovo liči na onaj scenario od proleća 2017. godine kada su kukali na sav glas i na kraju napravili ambijent u kom su nam oteli titulu. I zato moramo odreagovati sada kada smo prvi na tabeli. Sada kada smo pokradeni u derbiju, jer da nam nije poništen regularan gol kod rezultata 0:0 Zvezda bi pobedila i danas bi imali 10 bodova više od Partizana – naveo je on.

MRKELA: KLASIČNI LAŽOVI I LICEMERI

MITAR Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde, bio je oštar:

– Rukovodstvo Partizana na jedan perfidan i pokvaren način kontinuirano, već mesecima ili već godinama, preko svojih medija i društvenih mreža laže ovaj narod i Partizanove navijače. Partizan je od sebe napravio žrtvu, stvorio je percepciju da je Crvena zvezda mezimac države i saveza, a da je Partizan na drugoj strani oštećen, da je Partizan ugrožen i da neko hoće da ga uništi. Ipak, oni su klasični lažovi i licemeri – navodi Mrkela.