ZVEZDINI KOŠARKAŠI NA RASPOLAGANJU SRBIJI: Čast je da u svojim redovima imamo REPREZENTATIVCE!

KK Crvena zvezda
twitter.com/kkcrvenazvezda

Zvezda igra u Evroligi, ali je ipak pustila svoje igrače.

 

Košarkaški klub Crvena zvezda dozvolio je svojim igračima da nastupaju za reprezentaciju Srbije u predstojećim utakmicama u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

KK Crvena zvezda obaveštava javnost, a u skladu sa pozivom Košarkaškog saveza Srbije i nastupa za reprezentaciju Srbije, da su njeni igrači na raspolaganju selektoru Aleksandru Đorđeviću po njegovom izboru. Klub je ovu odluku doneo u dogovoru sa igračima, uvažavajući korektnost selektora i Saveza – navodi se u večerašnjem saopštenju crveno-belih.

Od ove godine promenjen je sistem kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pa će se ekipe okupljati u toku sezone, zbog čega neće biti igrača iz NBA lige i gotovo sigurno iz Evrolige.

Zvezda igra u Evroligi, ali je ipak pustila svoje igrače.

– Bez obzira na činjenicu da je kalendar KK Crvena zvezda za takmičarsku sezonu 2017-2018 izuzetno težak i opterećen brojnim utakmicama, za klub je uvek bila velika čast da u svojim redovima ima reprezentativce svoje zemlje. Igranje za nacionalni tim je najveća čast i zadovoljstvo koju jedan igrač može da ima i da doživi – navodi se u saopštenju.

Reprezentacija Srbije igra u petak od 20 časova u Beogradu protiv Austrije prvu kvalifikacionu utakmicu, a tri dana kasnije u istom terminu protiv Gruzije.