Zvezdini reprezentativci za Dnevno.rs: Čast je nositi dres Srbije!

košarkaši
kss.rs

Ekipa Crvene zvezde ima čak petoricu reprezentativaca koji su se našli na širem spisku selektora Aleksandra Đorđevića za predstojeće prvenstvo Evrope. Sa većinom od njih smo porazgovarali, a svi ističu istu stvar – najveća je čast nositi dres nacionalnog tima.

Od kako je preuzeo funkciju, selektor Đorđević je u prvi mah bio skeptičan po pitanju Bobana Marjanovića. Izostavio ga je iz konkurencije za Svetsko prvenstvo naglasivši da očekuje da visoki centar nastavi da napreduje. Upravo se to i desilo.

 

Marjanović ima izvanrednu sezonu iza sebe koja ga stavlja u prvi plan na spisku selektora.

Lepo se osećam zbog toga i mnogo mi je drago da se moj trud isplatio. To je jedan od načina kako je potrebno dokazati se. Selektor je to primerio i dao mi do znanja da sam na dobrom smeru – rekao je Boban Marjanović za Dnevno.rs.

Marjanović je samo jedan od petorice reprezentativaca iz tabora crveno-belih. Tu su još Nemanja Dangubić, Luka Mitrović, Nikola Kalinić i Stefan Jović.

Od pomenutih najviše iskustva sa reprezentacijom imaju Jović i Kalinić. Obojica su bili deo ekipe koja je osvojila srebrnu medalju u Španiji.

 

Tek kada bude spisak od 18 imena koji idu na pripreme to će biti prava stvar, ali drago mi je što sam deo sjajne ekipe, tako da, jedva čekam. Selektor je najavio velike ambicije, svi očekuju puno, igrači takođe. Ko god da bude među 12 izabranih sigurno će dati maksimum. Očekujem dobar plasman. Ali, videćemo još je daleko, nismo završili ni tekuću sezonu – kaže Nikola Kalinić.

Selektor Đorđević je prilikom objavljivanja spiska u prvi plan stavio atletske predispozicije igrača, a jedan od najboljih u tom aspektu je svakako Nemanja Dangubić koji (do sada) za nacionnalni tim nije odigrao utakmicu na velikim takmičenjima.

 

Veoma sam zadovoljan i čast mi je što sam na spisku. Sigurno je da je selektor pozvao igrače koje on želi. Pokušaću da opravdam poziv. Potrudiću se, u poslednje dve sezone sam bio pozvan i nisam uspeo da uđem u 12. Ali, sigurno da ću dati sve od sebe da to sada uradim i na taj način opravdam poverenje selektorajasan je Dangubić u razgovoru za naš portal.

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitović je poslednji bio precrtan pred put na Svetsko prvenstvo prošle godine. Sada se nada da će uspeti da izbori svoje mesto u finalnom sastavu reprezentacije Srbije.

 

Čast mi je što sam se našao na širem spisku, to je potvrda odlične sezone i dobrog rada. Ako je moguće imati više motiva od treniranja i borbe za mesto u reprezentaciji, onda ovaj poziv predstavlja dodatni motiv. Tako da ću, kao najmlađi, biti izuzetno motivisan da po prvi put izborim mesto u ekipi – izjavio je Mitrović za Dnevno.rs.