Zvezdini vaterpolisti i dalje vladaju Srbijom!

Vaterpolisti Crvene zvezde novi-stari su šampioni Srbije! Crveno-beli su do odbrane naslova nacionalnog prvaka došli tako što su u finalnoj seriji bili bolji od Radničkog sa 3:0, a poslednji poen zaradili su na Tašmajdanu savladavši Kragujevčane sa 12:7 (2:1, 4:4, 3:1, 3:1).

Crveno-beli su napravili brejk pošto su nakon peteraca savladali Kragujevčane 13:14 (5:1, 1:3, 3:2, 1:4 – 3:4), što je bilo presudno, dok je i prvi duel bio veoma tesan, a i tu je Zvezda trijumfovala posle mnogo preokreta 12:11 (3:3, 4:2, 1:4, 4:2), pa je šampion poslednji korak mogao da napravi na Tašmajdanu – što je i uradio.

Burić se na startu susreta dobro pozicionirao na centru i pogodio levi ugao gola Zvezde za vođstvo Radničkog na Tašmajdanu, a isti igrač je dva napada kasnije pogodio stativu, pa je lopta došla do Avramovića koji je krenuo kontru, ali je upravo zaustavljen od hrvatskog vaterpoliste koji je zaradio isključenje.

Nakon što je Strahinja Rašović otišao skroz u levu stranu, sačekao je uplivavanje Kljajevića koji se našao na pravom mestu i lako savladao Radića za prvi gol Zvezde. Pravo niotkuda, Andrija Prlainović se sa nekih osam metara podigao i pogodio za preokret crveno-belih iako je domaća ekipa bila u problemu zbog dobrog pokrivanja Kragujevčana.

Domaćin je nastavio svoju seriju i u drugoj deonice, i to kako – lobom Nikole Rađena sa desetak metara za treći gol u nizu. Nije dozvolio Radnički da se Zvezda tako rano odvoji, pa je Filipović prvo pogodio stativu, a pet sekundi kasnije i levi ugao Šefika za smanjenje prednosti. Radić je u dva navrata branio situacije „1 na 1”, a onda je Burić izjednačio n 3:3.

Filip Filipović je navukao tri igrača sa varkom, a onda prebacio loptu na levi bok odakle je Đorđe Filipović doneo prednost i preokret u korist Kragujevčana na tri i po minuta do poluvremena.

Onda se od fer i korektne utakmice napravio totalni haos kada je Radiću ispala lopta, a onda je Đorđe Filipović udario protivničkog igrača, a onda se Kljajević  uključio u sve to, pa se sve završilo isključenjem obojice sa pravom izmene.

Zbog faula Vapenski je pogodio za izjednačenje, a onda zbog haosa koji je nastao Filip Filipović je ponovo doveo u vođstvo preko peterca, ali je Vapenski u ime iste situacije takođe zatresao mrežu sa pet metara za 5:5. Izuzetno snažnim udarcem Prlainović je vratio Zvezdu u vođstvo na samo tri sekunde do kraja druge deonice, tako da Radnički nije mogao da ugrozi gol do kraja poluvremena.

Crveno-beli su otišli na „+2” (7:5) odmah na početku drugog dela igre, a onda je Rađen, u pokušaju da uposli Mana, na, možemo reći, bizaran način ubacio loptu u mrežu i tako najavio odbranu titule. Taman kada je Radnički ponovo počeo da pritiska prednost domaćin (8:6), Prlainović je ukrao loptu i isplivao kontru i realizovao za trans publike na Tašmajdanu. Do kraja četvrtine nije bilo promene, pa su izabranici Dejana Savića ušli sa tri gola prednosti u poslednju deonicu.

Rađen je pogodio sa distance za 10:6 u prvih 60 sekundi poslednjeg dela igre. Onda je nastavio posao Prlainović koji sa dva gola u nizu potvrdio možda i najbolje odigranu utakmicu u sezoni, ali kada je to Zvezdi najviše bilo potrebno.

Upravo je Prlainović sa pet golova bio glavna figura među crveno-belima, dok su Vapenski i rađen postigli po tri gola, a isključeni Kljajević jednom je zatresao mrežu. Kod poražene ekipe, Burć, Vuksanović i Filip Filipović su dali po dva gola, a jednom se upisao i Đorđe Filipović.