ZVEZDINO POSLOVNO ČUDO: Marfin banka OTPISALA DUG, ispunjene obaveze KLUBA PREMA DRŽAVI!

marakana
crvenazvezdafk.com

Prema najavama generalnog direktora Crvene zvezde, vicešampion Srbije je uspeo da vrati ogroman dug prema nekadašnjoj Marfin banci.

 

Zvezdan Terzić je prilikom obraćanja na skupštinskom zasedanju kluba proteklog meseca, najavio nesvakidašnji poslovni potez koji podrazumeva otpis oko 5,5 miliona evra duga ukoliko se u doglednom periodu uplati suma od milion evra. 

Danas je saopšteno da je pomenuti aranžman sa bivšom Marfin bankom realizovan ali i da je uplaćen dobar deo dugovanja na ime poreza.

– Zadovoljstvo nam je da možemo obavestiti zvezdašku javnost da smo ispunili ono što smo na skupštini našeg kluba obećali. Danas smo kiparskoj Marfin banci platili milion evra i time ispunili uslov da nam banka otpiše preostali dug od 5,5 miliona evra što su oni danas i uradili. Takođe, ove nedelje smo platili Poreskoj upravi Republike Srbije više od milion evra u skladu sa propisima zaostalih obaveza i time pokazali da smo odgovoran klub koji u potpunosti funkcioniše u skladu sa zakonima Republike Srbije. Napominjem, da smo pomenuti iznos od dva miliona evra prihodovali iz inostranstva kao tržišno orijentisana kompanija i tako odgovorno ćemo i nastaviti, putem potpune finansijske stabilizacije kluba – saoptio je generalni direktor Zvezdan Terzić a preneli vodeći beogradski mediji.

Crvena zvezda danas igra prvi meč drugog kola kvalifikacije Lige Evrope protiv Irtiša iz Pavlodara.