ZVEZDINO SAOPŠTENJE ZBOG PUBLIKE NA UTAKMICI: “Slike su zlonamerne, neka kite svoje profile”

Košarkaški klub Crvena zvezda se oglasio nakon što su se u javnosti pojavile slike navijača sa utakmice protiv Fenerbahčea.

KK Crvena zvezda
kkcrvenazvezda.rs

Na društvenim mrežama se moglo videti da tribine nisu bile prazne kao što je naloženo od strane kriznog štaba Vlade Republike Srbije.

Zbog toga je Zvezda u javnosti izašla saopštenjem u kom je objasnila ko su ljudi koji su bili na tribinama i koliko ih je tačno bilo.

– KK Crvena zvezda u cilju sprečavanja bilo kakvih daljih spekulacija i senzacionalizma, obaveštava javnost da je utakmici 18. kola Evrolige sa Fenrbahčeom prisustvovalo tačno 183 ljudi.

U tu brojku “gledalaca” spadaju članovi uprave KK Crvena zvezda: Skupštine, predsedništva, Upravnog odbora, članovi komisija i članovi sponzorskog pula kluba – naveo je klub sa Malog Kalemegdana.

KK Crvena zvezda podseća da je kapacitet hale „Aleksandar Nikolić“ 8000 mesta, a prostom računicom na broj prisutnih dolazimo do „ispunjenosti“ kapaciteta od 2,29 posto? U skladu sa svim merama zaštite od Kovid-19, kao i pred svaku utakmicu, svakome ko je ulazio u halu po spisku, merena je temperatura, i vršena je dezinfekcija ruku i nogu. Svi prisutni su posedovali maske, ili su im dodeljivane na ulasku u dvoranu – naveo je klub.

Zvezda smatra da su slike koje su deljene na mrežama “zlonamerne”.

– Konačno, pojedine slike uz zlonamerne komentare koji pokušavaju da iskoriste “slučaj” koga nema u nekakve političke svrhe, neka “kite” svoje profile tim slikama i prestanu da prave slučajeve tamo gde ih nema.

KK Crvena zvezda neće se više oglašavati ovim povodom, i kao i do sada strogo će se pridržavati svih protokola u organizaciji evroligaških utakmica, a u skladu sa merama Republike Srbije.

KK Crvena zvezda koristi ovu priliku da još jednom u ime svih: uprave kluba, trenera i stručnog štaba, igrača i zaposlenih čestita Božićne praznike – zaključuje se u saopštenju crveno-belih na zvaničnom sajtu.