ZVEZDU ČEKA NOVI EVROLIGAŠKI IZAZOV: “Pristupom pozvati navijače da nas podrže protiv Mornara”

Alimpijević
Beta

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da njegovi košarkaši pristupom protiv Valensije žele da pozovu navijače da ih podrže protiv Mornara u ABA ligi.

 

– Na prvom mestu želimo svojim pristupom da se borimo za naše navijače, sada nam dolazi ubedljivo najvažniji deo sezone i želimo da ih dobrom igrom protiv Valensije pozovemo da ispune dvoranu i protiv Mornara u ABA ligi – rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Španski klub je poražen od crveno-belih u prvom delu sezone u decembru u Valensiji, a Alimpijević je naveo da je sada drugačija sitaucija.

– Nakon serije poraza, čak 10 u prvom delu sezone, u drugoj polovini ekipa Valensije je igrala mnogo bolje, uz skor 6/5 i velike pobede nad CSKA, Barselonom, Himkijem… Razlog tome je povećan broj igrača u rotaciji. Valensija sada igra bukvalno sa svih 12 igrača u svom sastavu, svi daju ogroman doprinos – kazao je Alimpijević.

Zvezda neće moći da računa na Nemanju Dangubića, pošto je naknadnim pregledima utvrđeno da mora da preskoči tu, ali i prvu utakmicu sa Mornarom u ABA ligi.

Kapiten Branko Lazić rekao je da njegov tim očekuje utakmica sa dobrom ekipom, koja je znatno podigla formu u poslednje vreme i ostvarila pobede protiv velikih klubova u Evroligi.

– Znamo da će biti teško, uostalom u Evroligi nema lake utakmice, ali naše je da se borimo i na taj način tražimo put do pobede, koja bi bila izvanredan uvod u završnicu ABA lige. Podrška navijača nam je preko potrebna jer se mnogo puta pokazalo da nam zaista donose prednost domaćeg terena – rekao je Lazić.

Utakmica Crvena zvezda – Valensija igraće se u četvrtak od 18.45 u hali “Aleksandar Nikolić” u Beogradu.