“Moramo da ih motivišemo da se vakcinišu što pre”: Kon najviše uplašen za OVU grupu ljudi

Dr Kon otkrio šta misli o vakcinaciji u tržnim centrima...

printscreen/Prva

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da virus korona najviše cirkuliše u populaciji staroj između 20 i 50 godina, gde je njegov “motor”, i da je među ljudima te životne dobi najmanje vakcinisanih.

Moramo da ih motivišemo da se vakcinišu što pre, jer se tako brže diže barijera prema koroni – rekao je Kon za TV Hepi.

Na pitanje o ideji da se otvore vakcinalni punktovi u tržnim centrima on je rekao da je to korisno, što podrazumeva da se odvoji poseban prostor i obezbedi sve što je potrebno.

Moramo da se pribižimo što je moguće više ljudima koji su inertni – rekao je Kon, navodeći da je u tržnim centrima upravo pomenuto godište najbrojnije.

On je rekao i da radne organizacije treba, naročito radnički sindikati, da se što više aktiviraju kako bi se poboljšala vakcinacija.

Na pitanje o eventualnom popuštanju mera, on je ukazao da se to u kafićima “zloupotrebljava” pa umesto da se maska skida samo kad se uzima piće i hrana ona se skine čim se sedne za sto.

Da li neko misli da će se građani drugačije ponašati u zatvorenom delu kafića (ako se dopusti da i oni rade). Videli ste, kad pada kiša građani uđu u taj deo i niko ne nosi masku – rekao je Kon.