3 HILJADE ZA VAKCINISANE! Sve što se do sada zna – KAD, KAKO I KO IMA PRAVO na ovu pomoć države

Samo dva sata nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će vakcinisani građani biti stimulisani sa dodatnih 3.000 dinara, oglasila se Vlada Srbije sa saopštenjem u kojem se navodi da, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, priprema odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti COVID-19.

Beoinfo

Dodaje se da na predlogu tog rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja, te da će građani u narednim danima biti informisani na koji način će se za tu pomoć prijavljivati.

„Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina“, stoji u saopštenju.

Navodi se i da za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć, nije bitno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u Srbiji (Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V).

„Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da se vakcinišu protiv zarazne bolesti COVID-19, prvenstveno zarad zaštite sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih. Vakcinacija je jedini put do povratka životu kakav pamtimo pre 2020. godine i pandemije korona virusa“, navodi se u saopštenju.

TRI HILJADE ZA VAKCINISANE: Koliko doza treba da primite i do kada da biste dobili DODATNU POMOĆ?