BOGINJE TERORA: Predstavljamo 4 najopasnije NARKO ŠEFICE koje su obeležile našu epohu

Sandra Avila
youtube/ screenshot

Narkokarteli nisu rezervisani samo za muškarce, dokazuju primeri žena koje su često i okrutnije od svojih kolega.

Prema procenama policije i sigurnosnih službi, broj žena u narkokartelima narastao je u poslednje tri godine za oko 400 posto, a dobar deo njih nasledio je svoje ubijene muževe na njihovim mestima u kriminalnim organizacijama. Žene nisu samo na visokim položajima nego često obavljaju i prljave poslove.

1. Griselda Blanko – “Crna udovica”

 

Sve što muškarac radi, žena može bolje jer je strastvenija”, jedna je od izjava ove Kolumbijke koja se popela na čelo jednog mafijaškog kartela sredinom 1980-ih, kada je Majamijem vladala tzv. “kokainska groznica”. Griselda Blanko bila je sklona kriminalu još od detinjstva – već sa 11 godina je otela jedno dete, a put ju je odveo u SAD gde je postala organizator mreže koja je kokain dopremala iz Kolumbije a zatim dilovala po Americi. Zbog toga je, osim nadimka Crna udovica, dobila i onaj “kuma kokaina”.

U svoje zlatno doba Griselda je zarađivala i po osam miliona dolara mesečno, a do kultnog statusa je došla zahvaljujući svojoj bezobzirnosti u poslovima. Pretpostavlja se kako je odgovorna za preko 200 ubistava, a policija ju je uhapsila tek 1985. Nakon 10 godina provedenih u američkim zatvorima, deportovana je u Kolumbiju. Umrla je 2012. godine u uličnoj pucnjavi u gradu Medelina.

2. Endži Sanklemente Valensia

 

Takođe Kolumbijka, Endži je postala poznata kada je pobedila na jednom od tamošnjih izbora za Mis. Radila je kao fotomodel za donji veš. No, titula misice joj je oduzeta dva dana nakon osvajanja krune, jer je otkriveno da je protiv pravila takmičenja – udata.

Ali brak joj takođe nije išao, pa je završila u vezi sa vođom jednog meksičkog kartela pod nadimkom Čudovište. On ju je učio i uveo u posao, a kad su raskinuli, odlučila je da pokrene sopstveni biznis sa drogom.

Posao je išao dobro, pa je bez problema dopremala drogu iz Argentine u Englesku preko modela koji su radili u njenoj modnoj agenciji, a koja je bila samo paravan.

Ipak, sreća joj je na kraju okrenula leđa i jedna od manekenki otkrivena je sa drogom.

Manekenka je otkrila celu mrežu švercovanja pa je Endži završila u jednom argentinskom zatvoru. Nakon tri godine provedene u zatvoru, deportovana je natrag u Kolumbiju.

 

3. Anel Violeta Noriega Rios

 

Anel Violeta Noriega Rios, poznatija među svojim sunarodnicima kao Kraljica zločina ili Lepa, već godinama je na listi najtraženijih zločinaca Severne i Srednje Amerike, a u Los Anđelesu je uhapšena sasvim slučajno, u iznajmljenom stanu latinoameričke četvrti El Monte. Riosova je bila šef “ispostave” narkokartela “La Familia” u SAD-u, tako da je bila zadužena za organizaciju i nadzor prodaje metamfetamina, marihuane i kokaina na području cele Amerike.

4. Sandra Avila Beltran

 

Ona je bila jedna od prvih žena koje su se probile u mutnim vodama narkobiznisa, a svojim radom je zaslužila nadimak “Kraljica Pacifika”. Bila je veza između dva ozloglašena kartela – meksičkog Sinaola i kolumbijskog Norte del Vale tako da je svojim diplomatskim sposobnostima stvorila kokainsku imperiju. 

Koliko je bila vođena svojim ciljem govori i činjenica da se udala dva puta, a u oba slučaja muževi su joj bili korumpirani policijski službenici koje je zavela velikim količinma novca. Ono što je interesantno je to da su oba supruga završila na isti način – smrt pod nerazjašnjenim okolnostima. Kada je 2002. godine njen sin otet, obratila se policiji što je otvorilo istragu koja je dovela do njenog hapšenja pet godina kasnije, piše Kult.