"Ovaj veliki grad bio je, izgleda, oduvek ovakav: istrgan, prosut, upravo kao da nikad ne postoji, nego večno nastaje, dograđuje se i oporavlja. S jednog kraja niče i raste, a sa drugog vene i propada. Uvek se kreće i talasa, nikad ne miruje i ne zna šta je spokoj i tišina. Grad na dve reke, na velikom prostoru sapet vetrovima."

 

Beograd svakim novim danom pokazuje i dokazuje koliko je poseban. Svoju lepotu ispoljava na način na koji to ne čini ni jedan veći, bogatiji, moderniji i urbaniji grad na ovom svetu. Dovoljno je da pogledate u nebo i shvatićete da – Beograd dušu ima!

Bilo da je sunčano, bilo da je tmurno – uvek možete izvući ono najlepše iz srpske prestonice. Samo je važno da “sivi” grad posmatrate iz pravog ugla. Kad to naučite zavolećete i kišu i oluju, i sunce i oblake: bele, sive, i one koji neposredno nakon zalaska sunca menjaju boju u narandžastu, žutu, ružičastu…

“… Ovo iznad nas je nebo
zna da bude kad je sunčan dan
svetlo plavo bistro, duboko i vedro
suncu staza, a zvezdama stan…”

Sivi sablasni oblaci koji su se danas nadvili nad našim glavnim gradom svima oduzimaju dah. Sunce se neprekidno bori da “proviri” što posebno ulepšava ovaj prizor.

Beograđani provode vreme pokraj prozora kako bi uhvatili najlepši kadar, a bitka koja se odvija na nebu privlači posebnu pažnju – jer možete videti i mračnu i svetlu stranu našeg grada.

I dok ne dočekamo još jedan toplotni talas koji planira da pogodi Srbiju, uživajte u ovom kratkotrajnom osveženju uz najlepše fotografije koje su obeležile današnji dan.

Lepo je ? #beograd #sky

A post shared by Milica Arnautović ? (@miicakis) on

#belgrade #beograd #view #clouds #oblaci #mostnaadi #hramsvetogsave #beauty

A post shared by Кристина Tомић (@k.tomitj) on

Nature is painting ? #sky #storm #nature #Belgrade #trgnikolepasica #Beograd #serbia #nice #clouds #chilly

A post shared by Anita J. (@anita_jovic) on

#live# #novi# #beograd#

A post shared by Дарко Раца (@dorcol_u_srcu_) on

 

#belgrade #serbia #kalemegdan #love #srbija #beograd #beauty #live #life #beautiful

A post shared by Valentina (@valentina87mattia) onloading...