UŽICE JE JOŠ DOBRO PROŠLO! Nakon nevremena SELO KRAJ SMEDEREVA izglada KAO POSLE RATA (FOTO+VIDEO)

Kataklizmično nevreme u Lozoviku kraj Velike Plane načinilo je stoprocentnu štetu na usevima, a šteta se procenjuje na više miliona evra.

Printscreen O2

Ledene lopte lomile su i krovove, prozore i fasade. Jak vetar obarao je stabla, što je onemogućavalo žitelje da bilo šta preduzmu kako bi umanjili štetu.

U planjanskoj opštini najveće razaranje, to se baš tako može nazvati, pretrpeo je Lozovik.

Od useva i voćnjaka nije ostalo maltene ništa, plastenici su izbušeni gradom ili ih je olujni vetar odneo, na mnogim kućama i poljoprivrednim objektima stradali su krovovi.

Na terenu u ovom selu su 22 opštinske komisije, koje bukvalno ne mogu da postignu da evidentiraju šta je, gde i kome stradalo.

Igor Matković, predsednik Opštine Velika Plana, i sam Lozovičanin, sinoć je pozvao meštane da se jave ukoliko im je neophodan smeštaj, da prijave štetu, koju će utvrđivati i republička komisija, čiji se dolazak očekuje u toku dana. Štete su velike i u Krnjevu i Miloševcu, gde po dve komisije popisuju šta je sve stradalo.

Po rečima odgovornih, sve protivgradne rakete kojima su raspolagale stanice na ovom području su ispaljene, ali je nevreme bilo takvog intenziteta da one gotovo da nisu imale efekta.