ADVOKAT NAJAVIO PRIVOĐENJE: Cvetković ne može u Beograd zbog zabrane napuštanja boravišta!

Novinar Stefan Cvetković je rekao da će bez obzira na meru zabrane naći način da se obrati javnosti, "makar putem interneta".

Beta

– On ne može da izađe iz Bele Crkve dok se to rešenje ne promeni. Ukoliko prekrši sudsku zabranu, postoji mogućnost da ode u pritvor. Uložićemo žalbu na to rešenje, ali ja mu ne savetujem da krene za Beograd – rekao je Medaković agenciji Beta.

On je ranije najavio da će na konferenciji za novinare u Beogradu govoriti i o tome “kako funkcioniše sprega kvazipolitike organizovanog kriminala i kriminalne propagande u Srbiji”.

Cvetković je ranije agenciji Beta rekao da će na konferenciji izneti sve detalje od interesa za javnost, uključujući i njegove navode da su u sredu uveče pucali na njegov automobil.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je slučaj novinara iz Bele Crkve Stefana Cvetkovića “veoma neobičan”.

On je dodao da se u najmanju ruku mnogo toga ne slaže u izjavama koje je Cvetković dao na saslušanju.

Stefanović je podsetio da Bela Crkva nije toliko mala da niko ne bi čuo pucanj da ga je bilo, a kamoli više pucnjeva ili rafal.

– Malo je čudno, nema ni čaure, ni svedoka, ni tragova od metaka, u najmanju ruku mnogo toga se ne slaže, ali ćemo sačekati rezultate. Nameće se zaključak da se nešto ne slaže ni sada, ni u slučaju otmice tokom koje je Cvetković telefonirao i slao poruke i naveo da su ga otmičari na kraju pitali gde želi da ga ostave – rekao je Stefanović.

Novinar iz Bele Crkve naveo je da su u sredu uveče nepoznate osobe pucale na njega, a da ga je zatim sutradan oko 11 časova policija privela da da izjavu u svojstvu građanina.

U Višem javnom tužilaštvu u Pančevu je rečeno da je to tužilaštvo formiralo predmet i pokrenulo predistražni postupak.

Cvetković je nestao sredinom prošlog meseca i pojavio se nakon dva dana, tvrdeći da je kidnapovan.

U potragu za Cvetkovićem tada su bili uključeni pripadnici Žandarmerije, BIA, kriminalističke policije, ronioci, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova.

Medjutim, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu su protiv novinara iz Bele Crkve pokrenuli istragu i podigli krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja otmice.

U okviru te istrage, njemu je u petak oduzet pasoš.loading...