Advokat progovorio o ZDRAVLJU BOKIJA 13: “U zatvoru stalno PADA I POVRAĆA, a oni se smeju i kažu da je trudan”

Branilac prvoosumnjičenog u slučaju "Reket" Bojana Jovanovskog izrazio je danas zabrinutost zbog lošeg zdravstvenog stanja njegovog klijenta koji se nalazi u pritvoru u istražnom zatvoru "Skoplje".

Printscreen

Skopski advokat Saško Dukovski je u izjavi novinarima ocenio da je zdravstveno stanje Bojana Jovanovskog, poznatog kao Boki 13, ozbiljno ugroženo zbog problema koje ima sa želucem i tankim crevom.

Dukovski je objasnio da su problemi posledica operativnog zahvata, koji je “navodno estetske prirode – smanjivanje želuca”.

“Posle toga je (Boki 13) imao dve neuspešne operacije podvezivanja tankog creva u želucu. Non-stop povraća i pada. Odobreno je da ga vode u ambulantu, gde mu daju jedan običan emulzioni rastvor i tu se sve završava”, rekao je Dukovski.

On je ironično dodao da mogu da se “smeju koliko hoće vladari prava kada kažu da je trudan pa da zato povraća”, ali da zdravstveno stanje njegovog pritvorenog klijenta “realno nije dobro”.

Prvoosumnjičeni u aferi “Reket” je uhapšen 15. jula pod sumnjom da je iznudio 1,5 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva da bi dobio bolji tretman u istrazi afere “Imperija” koji vodi Specijalno tužilaštvo.

Sa Jovanovskim u istrazi Tužilaštva za organizovani kriminal Severne Makedonije su osumnjičeni i pritovreni Zoran Milevski i razrešena specijalna tužiteljka za prisluškivane razgovore Katica Janeva.