Advokatima smeta naziv kafane: Traže promenu imena ili sledi tužba

Tačno preko puta Višeg suda - ide se na piće "Kod lažnog svedoka".

pixabay.com

Pojedini valjevski advokati se protive da se ugostiteljski objekat, koji se nalazi u Ulici vojvode Mišića prekoputa Višeg suda, zove “Kod lažnog svedoka”. 

Prema saznanjima portala Kolubarske.rs, osam advokata je podnelo Državnom pravobranilaštvu – Odeljenje u Valjevu, inicijativu da se pokrene postupak promene poslovnog imena ugostiteljskog objekta “Kod lažnog svedoka”.

Nakon razmatanja podnete inicijative, Državno pravobranilaštvo je, na osnovu člana 27. Zakona o privrednim društvima, vlasniku objekta “Kod lažnog svedoka” dostavilo u septembru prošle godine opomenu pred pokretanja postupka, a u “cilju eventualnog mirnog rešenja postupka”.

Kako je navedeno u odgovoru medijima Državnog pravobranilaštva – “lice nije postupilo po dostavljenoj opomeni, a tužba, još uvek, nije predata Privrednom sudu u Valjevu”.

U opomeni pred utuženje, zamenik Državnog pravobranioca – Odeljenje u Valjevu poziva vlasnika objekta “Kod lažnog svedoka” da u roku od 30 dana “izvrši promenu naziva privrednog društva ugostiteljske radnje ‘Kod lažnog svedoka’ tako što će iz naziva izbrisati reč ‘lažni'”.

U opomeni pred tužbu se navodi da će, ukoliko to ne učini, Državno pravobranilaštvo biti prinuđeno da pokrene odgovarajući sudski postupak.