Advokat Dejan Vasić, pravni zastupnik Dragiše Markovića, jednog od četvorice Srba uhapšenih u severnoj Kosovskoj Mitrovici, kazao je da je njegov klijent trenutno smešten u policijskoj stanici u Prištini i da će danas biti izveden pred Osnovni sud u Prištini.

Vasić je rekao da nema preciznu informaciju zbog čega su četvorica Srba uhapšena, ali da se dovode u vezu sa ubistvom predsednika Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda (SDP)” Olivera Ivanovića.

On je za Radio-televiziju Srbije ocenio da je “čudno” to što se uhapšeni nalaze u Prištini, s obzirom da se ubistvo dogodilo u severnoj Kosovskoj Mitrovici, zbog čega smatra da predmet treba da bude u tom gradu.

Čudnim je nazvao i to što je njegov branjenik već bio u postupku i kućnom pritvoru povodom istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.

Dragiša Marković je već privođen tokom istrage za ubistvo Ivanovića, pošto je bio osumnjičen da je uklonio čauru metka iz pištolja sa mesta zločina.

Advokat Vasić je rekao da, pored dvojice uhapšenih policajaca, koji su kolege, druga dvojica uhapšenih među sobom “nemaju nikakve veze”.loading...