AFERA “KLIK” SE NASTAVLJA: Zbog incidenta sa mišem POLICIJA u Skupštini Srbije!

Boško Obradović i Aleksandar Martinović
Dnevno.rs/Kolaž

Poslanici Pokreta Dveri u Skupštini Srbije i još nekoliko poslanika drugih stranaka pozvani su na informativni razgovor zbog incidenta na sednici Administrativnog odbora kada je lider Dveri Boško Obradović kompjuterskim mišem gađao predsednika odbora Aleksandra Martinovića, potvrđeno je danas agenciji Beta.

 

Poslanike Dveri pozvala je predstavnica Stručne službe Skupštine i obavestila ih da dodju u četvrtak u Dom Narodne skupštine gde će policija sa njima zbog incidenta obaviti informativni razgovor.

Iz Dveri su naveli da nemaju šta da kriju i da će se odazvati pozivu.

Medjutim, oni pitaju šta policija traži u Skupštini i gde je bila tokom incidenata ispred Doma Narodne skupštine tokom polaganje zakletve predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i tokom niza drugih incidenata u kojima je učestvovala vladajuća Srpska napredna stranka.

Obradović je na konferenciji za novinare u Čačku rekao da ne zna za slučaj da su predstavnici policije za 30 godina obnovljenog višestranačja u Srbiji ispitivali poslanike u Skupštini Srbije.

Ne znam kuda sve to vodi i da li će policija krenuti po kućama da saslušava sve one koji se ne slažu sa aktuelnom vlašću – upitao je Obradović.

Poziv na informativni razgovor, kako su agenciji Beta potvrdili, dobilo je još nekoliko poslanika iz drugih stranaka koji su bili prisutni na spornoj sednici Administrativnog odbora.

Predsednik Odbora i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović podneo je nedavno tužilaštvu u Beogradu prijavu zbog sukoba na sednici.

Krivičnu prijavu su zbog toga zajedno podneli i poslanik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević i poslanik Srpske napredne stranke Marko Atlagić.

Obradović je 21. novembra na sednici Administrativnog odbora kompjuterskim mišem gadjao Martinovića pošto mu je isključio mikrofon, a poslanicima Dveri nije dao reč.