AFERA O KOJOJ BRUJI SRBIJA: Pohapšeni najbliži saradnici ministra u vladi

Vulin ispunio obećanje...

hapšenje
Pixabay.com

Kako se saznaje uhapšeni moćnici iz Surdulice su visoko pozicionirani članovi SPS-a, bliski ministru bez portfelja u Vladi Srbije Novici Tončevu.

Među uhapšenima se nalaze: Mirjana Spasić, koordinator projekta i načelnik Odeljenja za urbanizam opstine Surdulica, Slađana Maksimović, načelnik Opstinske uprave Surdulica i Danijela Stamenković, načelnik odeljenja za finansije.

Iz MUP-a su saopštili da je policija je uhapsila rukovodioce u opštini Surdulica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, dok se Spasić tereti i da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičene se terete da su, prilikom sprovođenja postupka javnih nabavki za rekonstrukciju i rehabilitaciju informacionog centra za zaštitu životne sredine u zaštićenom području Vlasina, suprotno predviđenim procedurama za javne nabavke izabrale neispravnu ponudu sa najvišom ponuđenom cenom čime su oštetile budžet opštine Surdulica za 28.769 evra.

Takođe, Spasićeva se tereti da je, kao koordinator projekta, suprotno Ugovoru omogućila da se objekat koji je predmet projekta koristi u svrhe za koje nije predviđen, čime je na osnovu komercijalne upotrebe objekta oštetila opštinu Surdulica za 17.693 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i one će, uz krivičnu prijavu, biti privedene nadležnom tužilaštvu.

Tako se nastavlja najavljena borba protiv kriminala i korupcija koja je intenzivirana pošto je resor MUP-a preuzeo ministar Aleksandar Vulin, a a kako je ranije istaknuto u Srbiji više neće zaštićenih.