‘AJMO JOVO NANOVO: Dolazi nam drugi LEDENI TALAS – evo šta nas čeka narednih dana!

sneg
pixabay.com

Po prognozama Republičkog hidromeeorološkog zavoda, ledeni dani trajaće do 22. januara.

 

U većini mesta u Srbiji očekuje se najniža temperatura od -4 do -10°C, lokalno i niža, a najviša će dostizati nulti stepen Celzijusa.

Još više snega očekuje se u regionu, naročito u planinama Bugarske, Grčke, Makedonije i Crne Gore gde bi palo i preko pola metra, a u Apeninima centralne i jugoistočne Italije i do metar. 

Niže predele prekriće manji snežni pokrivač, dok će na planinama jak severoistočni i istočni vetar, koji će stvoriti snežne nanose i povećanje snežnog pokrivača od 10 do 30cm, što bi moglo da uslovi velike probleme u saobraćaju.

U Beogradu danas oblačno i hladno, a sneg će početi da pada tokom večeri i noći. Duvaće slab do umeren istočni i severoistočni vetar, dok će se krajem dana i tokom noći pojačati istočni vetar. Minimalna temperatura -4°C, maksimalna dnevna 0°C.

U utorak i sredu čeka nas oblačno, hladno i vetrovito vreme sa snegom. Duvaće umeren do pojačan istočni vetar, pa će biti uslova i za snežnu vejavicu. U četvrtak i petak oblačno, tmurno i veoma hladno, tokom jutra i sa maglom, a u pojedinim nižim delovima grada biće uslova da se magla zadrži tokom celog dana.

Maksimalna temperatura narednih dana neće prelaziti 0°C.