Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je danas saopštio u Beogradu da su policajci u velikoj akciji potrage pod nazivom "Cunami" priveli i zadržali 66 osumnjičenih za teška krivična dela, poput droge, ubistava, trgovine ljudima, silovanja...

Za privedenih 66 lica se očekuje određivanje pritvora a prikupljeno je dovoljno dokaza da su osumnjičeni kao izvršioci krivičnih dela.

 
Stefanović je precizirao da se radi o krivičnim delima silovanja, nasilničkog ponašanja, ugrožavanja sifurnosti, neovlašćenog držanja oružja i eksplozivnih materija, proizvodnje i krijumčarenja narkotika, krijumčarenja ljudi i nedozvoljene polne radnje.

Akcija nazvana “Cunami” je sprovedena u Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu i drugi gradovima širom Srbije, a traga se za još 12 lica.

Tokom akcije je zaplenjeno 5,7 kilograma droge, a nađene su i dve laboratorije za njenu proizvodnju.

“Od toga 2,5 kilograma heroina, 2,5 kilograma marihuane, 700 grama amfetamina, 1.208 stabljika marihuane, 50 komada različitih narkotika u različitim oblicima i dva laboratorije za proizvodnju narkotika”, kazao je Stefanović.

U jednom stanu u Beogradu su nađena četiri migranta, žrtve trgovina ljudima.

Zaplenjeno je šest pištolja, jedan revolver i jedna automatska puška, kao i veća suma novca.

Uhapšena su i četiri državljanina Bugarske, šverceri droge preko Srbije ka Zapadnoj Evropi.

U njihovim vozilima su nađena 2,2 kilograma heroina, čija bi vrednost u ilegalnoj trgovini bila 150.000 evra, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Palati “Srbija”.loading...