AKCIJA SE NASTAVLJA: Beogradske ulice se VRAĆAJU PEŠACIMA

Knaz Mihailova ulica
Wikipedia.org

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da se rekonstrukcijom ulica i trgova u centru grada nastavlja akcija sređivanja prestonice, kako bi se ulice "vratile" pešacima i bile turistička atrakcija.

 

Mali je prilikom obilaska radova na rekonstrukciji dela Zmaj Jovine ulice, nedaleko od Knez Mihailove, rekao da je u planu da taj deo centra Beograda bude namenjen samo pešacima, sa drvoredima umesto prostora za automobile.

Istovremeno, on je najavio da će uskoro biti otvoren Trg kod Crvenog petla, kao i da će naredne dve godine početi rekonstrukcija Trga Republike i Obilićevog venca.

Kako je Mali kazao, garaža na Obilićevom vencu biće nadogradjena sa dva ili tri sprata, kako bi bilo više mesta za automobile,i kako bi se u okolini oslobodio prostor za izgradnju pešačke zone.

– Sve ove projekte radimo kako bi smo centar uredili i sredili. Sredićemo i Kosančićev venac i na proleće naredne godine sredićemo bar pet podzemnih garaža – u Skerlićevoj, Kosovskoj ulici, Đeram, Trg Republike i Studentski trg – rekao je Mali.

Govoreći o problemu oštećenih pločnika, Mali je rekao da je to posledica posipanja soli po ulicama tokom zime radi sprečavanja klizavice, a da se svaki dan “zakrpi” hiljade rupa na pločnicima.