“AKO TREBA – IDEMO SVI U ZATVOR”: Saša Janković predao priznanje da je ORGANIZOVAO protest Protiv diktature (FOTO)

Janković
PSG

"Priznajem da sam protestvovao protiv diktature i nepravde, priznajem da sam se borio protiv laži, nasilja i kriminala, priznajem da sam svoje dostojanstvo uvek branio i da nisam ćutao pred silom i nepravdom, priznajem da u svemu ovome nisam bio sam, priznajem da ću sve ovo ponovo raditi i prizanjem da niko nema veće pravo na ovu zemlju niti je bilo ko više voli."

 

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković danas je na pisarnici Ministarstva unutrašnjih poslova predao svoje, kao i “izjave priznanja” više od 150 ljudi u kojima tvrde da su oni organizovali proteste “Protiv diktature” koji su počeli 3. aprila, dan posle održavanja predsedničkih izbora u Srbiji.

On je novinarima ispred zgrade ministarstva rekao da je to samo prvi deo izjava priznanja koja predaju kako bi zaustavili podnošenje novih prijava Prekršajnim sudovima protiv mladih ljudi.

Do sada su prijave podnete protiv dvoje studenata Fakulteta dramskih umetnosti Pavla Terzića i Gavrila Vučetića, kao i protiv studenata Fakulteta političkih nauka Tijane Hegić i Vladimira Perića.

 

Ne postoji za našeg vremena vlast koja je toliko prezirala, lagala svoj narod i koja se ovoliko plašila svojih građana, a posebno mladih i obrazovanih ljudi, rekao je Janković.

On je istakao da nadležni ne mogu i da ne znaju da rade svoj posao, pa su zato posao uradili umesto njih.

Sada nema ništa drugo, ako po ovom postupku treba da idemo u zatvor, svi ćemo ići u zatvor – poručio je Janković.

On je kazao da su sve izjave priznanja napisana tako da se mogu koristiti kao dokaz pred sudom.

Upitan šta je napisao u svom priznanju, Janković je kazao da je priznao da je organizovao proteste jer je želeo poštene i slobodne izbore i da je koristio svoja prava na okupljanje i izražavanje

 

Smatram da predsednički izbori nisu bili fer i pošteni, priznajem da sam protestvovao protiv diktature i nepravde, priznajem da sam se borio protiv laži, nasilja i kriminala, priznajem da sam svoje dostojanstvo uvek branio i da nisam ćutao pred silom i nepravdom, priznajem da u svemu ovome nisam bio sam, priznajem da ću sve ovo ponovo raditi i prizanjem da niko nema veće pravo na ovu zemlju niti je bilo ko više voli, pročitao je Janković.

On je naglasio da je naveo svoju adresu, broj lične karte i dodao: “Organizovao sam proteste zajedno sa Sorošem (Džordž), Ramušem Haradinajem i to sam radio u tajnom prislušnom centru jedne stranke”.