ALARMANTNO UPOZORENJE: “U odnosu na evropske zemlje situacija u Srbiji se NAJBRŽE POGORŠAVA”

U Srbiji je juče zabeležen rekordan broj novozaraženih i rekordan broj testiranih. Zaraza je potvrđena kod 2.412 od testiranih 12.617 ljudi.

Pixabay.com/Kolaž

U Beogradu je i dalje najviše zaraženih, prvi put više od 1.000 za dan, a lekari upozoravaju da se bolnice ubrzano pune i da je mesta sve manje.

Zbog toga ministar zdravlja Zlatibor Lončar naglašava da je krajnje vreme da se uozbiljimo, da se prekinu svi nepotrebni kontakti, izbegavaju gužve i masovno okupljanje, ne ide na svadbe, krštenja, rođendane…

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon kaže da će koronavirus ove i sledeće nedelje biti veoma aktivan u glavnom gradu, odakle će se rasejavati na druge strane.

Prema broju zaraženih koronavirusom, situacija u Srbiji se u odnosu na ostale evropske zemlje najbrže pogoršava, upozorio je direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji dr Marijan Ivanuša.

U beogradskoj “Štark areni” popunjeno je pola kapaciteta, na lečenju je blizu 300 pacijenata. Privremene kovid bolnice će imati i Kragujevac, Novi Pazar, Novi Sad i Niš.loading...