ALBANSKI POLITIČAR OPTUŽIO TAČIJA: “Ako ga ne zaustavimo uništiće Kosovo”

Poslanik Alijanse u Skupštini Kosova Iljir Deda optužio je danas kosovskog predsednika Hašima Tačija da je izrekao "još jednu laž" kada je kazao da će Preševska dolina biti pripojena Kosovu.

Hašim Tači
Beta

On je na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da Tači “vrlo dobro zna da ni Medveđa, ni Bujanovac ni Preševo neće biti pripojeni Kosovu” i optužio ga da “manipuliše osećanjima Albanaca Preševske doline”.

– Nije bilo predsednika Kosova koji je tako lako dovodio u pitanje granice za koje se zakleo da će ih braniti. Ako ga ne zaustavimo, Tači će uništiti Kosovo – naveo je Deda.

On je ocenio da “korekcija granica” o kojoj je govorio Tači “predstavlja eufemizam za podelu Kosova i ništa više”.

– Neizrečeno ostaje da će Srbija uzeti sever Kosova do reke Ibar. Zatvaranje očiju pred strahotom koja očekuje Kosovo čini sve saučesnicima u uništavanju naše države prema planovima Slobodana Miloševića koje je prigrlio sadašnji predsednik Kosova – napisao je Deda.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je ranije danas da Preševska dolina može da se pripoji Kosovu ako Beograd i Priština postignu dogovor na tu temu.

Kako je preneo portal koha.net, Tači je kazao da takav sporazum “ne bi mogli da spreče ni EU, ni NATO ni SAD” ako se Beograd i Priština dogovore o pripajanju Preševske doline Kosovu.