ALEKSA SU DANI DELILI OD SMRTI: Žena ga je brutalno zlostavljala godinama, a onda se dogodio PREOKRET (FOTO, VIDEO)

Aleks Skil (22) i Džordan Vort (22) upoznali su se i zavoleli kad su imali po 16 godina. Aleks je izgubio glavu za devojkom, počeli su da se zabavljaju, ali veoma brzo je njen pravi karakter počeo da izbija na površinu.

printscreen/youtube.com/ITV News

Njihova priča je samo jedan od sve češćih slučajeva u kojima su muškarci žrtve zlostavljanja i o kojima se iz nekog razloga dosta ćutalo.

U dokumentarcu koji je BBC uradio, Aleks objašnjava kako je Džordan počela je da ga kontroliše, govori mu kakvu frizuru da nosi i koje boje sme da oblači. U želji da je impresionira, Aleks te stvari nije shvatao kao nešto negativno već je želeo da joj se što više svidi.

Međutim, kada mu je iskela SIM karticu i upropastila proslavu 18. rođendana svađom s rođakom, raskinuli su. Ipak, u maju 2014. Džordan mu se javila i rekla da je rodila njihovog sina, pa su se pomirili.

Lagala da mu je umro deda

Aleks je ubrzo shvatio da se Džordan nije nimalo promenila. Kad su se uselili u kuću u Sariju, Džordan mu je zabranila da kontaktira sa porodicom. Išla je čak dotle da im je slala poruke u njegovo ime da ih mrzi i da više ne želi da ih vidi, a jednom prilikom ga je čak slagala da mu je deda umro. Pustila ga je da plače dva sata pre nego mu je rekla ‘da se šali’.

Zlostavljanje je postajalo sve ozbiljnije, pa mu je tako Džordan oduzela novčanik i dokumenta, nije mu dozvolila da radi niti da jede bez njene dozvole zbog čega je značajno smršao.

– Telo je počelo da mi se gasi – ispričao je Aleks u dokumentarcu i dodao da je nakon 4 godine veze počelo i fizičko zlostavljanje.

Čekićem ga je udarala po potkolenicama i glavi, nožem ga je bola po rukama i nogama i polivala kipućom vodom dok je spavao. Udarala ga je sa bilo čim što bi joj došlo pod ruku. Jednom ga je toliko izudarala četkom za kosu da mu je delimično izbila zub, a pošto nije nije mogao kod zubara, Aleks je morao sam da ga izvadi.

– Vozili smo se kolima i sve je delovalo normalno. Odjednom je rekla “To je to” izvadila četku i potpuno poludela – ispričao je Aleks koji se nadao kako će zlostavljanje prestati nakon što im se u maju 2017. rodila i ćerka. Ali zlostavljanje je tad postalo još gore.

“Vrištao sam” rekao je Aleks kad je ispričao kako ga je sterala u ćošak i polila kipućom vodom. Zbog toga je trebalo da ide na operaciju, ali Džordan ga nije pustila. Samo nekoliko dana nakon toga napala ga je nožem za hleb i posekla mu ruku dok je pokušao da se obrani.

Usred noći ga napala nožem

– Bilo je oko 2 ujutro. Pokušavao sam da je sprečim da uđe u kupatilo, htela je da me ubode u glavu – ispričao je mladić. Komšije su pozvale policiju ali je on iz straha slagao da je sam kriv za povrede.

Nakon što su ga pustili iz bolnice, Alksa su posetili zabrinuti policajci. Tek kad su došli po danu, videli su koliko je loše stanje 22-godišnjaka. Bio je iscrpljen, pun modrica. U policijskom autu su uspeli da ga nagovore da progovori o zlostavljanju.

Nakon što je prošao sistematski pregled, lekari su mu saopštili da ne bi živeo još duže od 10 dana da ga nisu doveli. Mesecima nije pojeo normalan obrok, a dijagnostikovali su mu i hidrocefalus, nakupljanje tečnosti u lobanji zbog udaraca u glavu.

Džordan je brzo uhapšena i osuđena na sedam godina zatvora.

– Kad su je uhapsili, osetio sam se tako slobodno – objasnio je Aleks koji sada ima puno starateljstvo nad decom ali i podršku svoje porodice.

– Ljudi me stalno pitaju zašto nisam otišao, ali to je tako komplikovano. Kako dani prolaze, sve bolje to shvatam – zaključio je Aleks.