ALEKSANDAR ŠAPIĆ odgovara na prozivke – bez dlake na jeziku: “Ja sam OZBILJNA KONJINA!”

"Ostajem dosledan i ne menjam svoje stavove kako vetar duva, pa makar mi ovi beogradski izbori bili poslednji u životu."

 

Budući kandidat za gradonačelnika Beograda, sadašnji predsednik opštine Novi Beograd, a bivši vaterpolista Aleksandar Šapić objavio je status na svojoj Fejsbuk stranici u kom, bez dlake na jeziku, odgovara na prozivke upućene na njegov račun.

Tekst prenosimo u celosti:

NISAM KONJ, NEGO VEROVATNO SAMO OBIČNA KONJINA!

Novi Beograd je jedna od retkih opština u Srbiji gde SNS nije nikad bio, niti je i danas na vlasti.

Izašao sam 2016. godine na novobeogradske izbore potpuno samostalno i na na najmnogoljudnijoj opštini u Srbiji, bez bilo čije pomoći, uspeo da ostvarim najbolji izborni rezultat od svih učesnika, a između ostalog i pobedim u tom momentu nepobedivu srpsku naprednu stranku.

Jedini sam sa srpske političke scene koji na predsedničkim izborima 2016. godine nije podržao ni jednog kandidata, kad su se svi za nekog opredelili, a ostale napadali i blatiili. Nisam želeo da se o meni donosi sud na osnovu toga koga hvalim ili vređam, već na osnovu mog rada i rezultata.

Godinama se već trudim da mi glavna preporuka ne bude vređanje drugih, iako vidim da to svi najviše vole, a nastojim da bez obzira što mene napadaju sa svih strana, ne odgovaram nikome nebitno kojoj stranci pripadao.

Trudim se da budem konstruktivan i pozitivan i da me ljudima preporuče radi i rezultati, a ne destrukcija i nipodaštavanje svega što nema veze sa mnom.

Jedini sam još pre 6 meseci rekao da neću učestvovati u političkoj pijaci nakon beogradskih izbora ako mi se ne ukaže prilika da budem gradonačelnik Beograda i ne dobijem šansu da Beograd vodim kako ja smatram da je ispravno.

Takođe sam jedini rekao da neću participirati u BG vlasti ko god da je napravi, a poželeću sreću svakome ko u tome uspe, jer ja drugi rodni grad nemam i uvek ću Beogradu želeti da bude bolji i uspešniji, ko god ga vodio, a bez obzira šta o tom pojedincu ili organizaciji privatno mislio.

Prvi i za sad jedini rekao, da ću izaći sam na izbore i da se neću sakrivati ni iza koga po cenu potpunog izbornog neuspeha.

I pored svega ovoga, jedni me proglašavaju “žutim lopovom”, a drugi “SNS trojanskim konjem” samo zato jer neću ni jednom carstvu da se priklonim.

E pa možda su i u pravu svi, i vlast i opozicija, i možda i jesam ne trojanski konj, nego OZBILJNA KONJINA, koji ni pred kim pogled ne sklanja u stranu kad ga sretnu, a to u životu nema cenu.

Ostajem dosledan i ne menjam svoje stavove kako vetar duva, pa makar mi ovi beogradski izbori bili poslednji u životu.

#Izbori #Beograd #ZaBeograd