Aleksandar Vučić OTKRIO šta je TAČNO rekao Ivici Dačiću preko telefona

Vučić
Beta

Srbija će na sastav nove vlade čekati bar još jedan mesec, ali prema prvim naznakama, mesto u njoj je, sem za SNS, obezbeđeno samo za Savez vojvođanskih Mađara.

 

Zategnuti odnosi SNS i SPS u finišu kampanje i poruke koje su se čule od lidera naprednjaka Aleksandra Vučića najavljuju mogući raskid partnerstva.

Na pitanje da li se nakon izbora čuo s liderom SPS Ivicom Dačićem, Vučić je rekao: “On kaže čestitam ti, ja kažem čestitam ti. Laku noć! Laku noć!”

Kratku komunikaciju Vučić je imao i s predsednikom SVM Ištvanom Pastorom, koji je rekao da očekuje uskoro sastanak na kome bi se definisao načelni dogovor o saradnji.

Pastor je Tanjugu rekao da je juče telefonom razgovarao s Vučićem i da je “Vučićevo pitanje bilo kratko kao i njegov odgovor”, te da je iz tog razgovora proistekla Vučićeva izjava vezana za funkciju predsednika Skupštine AP Vojvodine.

“Uvek smo tokom kampanje izgovarali jednoznačne reči da želimo saradnju sa SNS na republičkom nivou i u nekoliko lokalnih sredina da nastavimo, kao i u Pokrajini i tu kod nas nema dileme, jer smatramo dasmo na nacionalnom nivou imali dobru saradnju”, rekao je Pastor.

On je istakao da je cilj SVM na pokrajinskim izborima bio da zadrže broj poslanika iz dosadašnjeg skupštinskog mandata u kome je ta stranka u pokrajinskom parlamentu imala sedam poslanika.

“Kako sada stoje stvari, imaćemo jednog poslanika manje, odnosno imaćemo ih šest, ali mislim da ne možemo biti nezadovoljni u situaciji kada su, osim SNS i SRS, sve druge stranke iz prethodnog saziva skupštine AP Vojvodine izgubile najmanje po jedno, a često i više poslaničkih mesta”, rekao je Pastor.

Pastor je rekao da su u stranci na čijem je čelu očekivali nešto bolji rezultat na republičkom nivou, ali da je i četiri mandata sasvim dovoljno za reprezentativan nastup u Narodnoj skupštini Srbije.

Pastor je kazao da je očigledno da će SVM morati da ostvari saradnju s nekim od poslanika kako bi formirao svoju poslaničku grupu.