ALEKSANDAR VUČIĆ: Ponosan sam na to što većina penzionera ima veće penzije nego ikada

Vučić
Beta

Premijer Srbije Aleksandar Vućić izjavio je sinoć da se ponosi činjenicom da su penzije većine penzionera danas veće nego ikada, i dodao da će Srbija nastaviti reforme, raditi na smanjenju siromaštva i većem zaposljavanju mladih i žena.

 

– Prošli smo teška vremena, ali bolja vremena su pred nama. Narednih pet godina nećemo biti u recesiji. Garantujem penzionerima sigurnost i stabilnost isplata, penzije neće kasniti ni dana – rekao je Vučić gostujući u emisiji Ćirilica na TV Happy.

Prema njegovim rečima, za 61 odsto penzionera i to onih 1.045.000 najsiromašnijih, penzije su danas veće nego ikada.

– Ja sam na to ponosan – rekao je premijer i dodao je da je ova vlada za prethodne dve i po godine postavila temelje ozbilje Srbije koja ima sigurnu budućnost.

Ukoliko koalicija okupljena oko SNS pobedi 24. aprila, reforme će biti nastavljene, rekao je Vučić i dodao da će tako vlada dobiti nove ljude i novu energiju.

Premijer je zahvalio ljudima u državnoj upravi, koji su, kako je rekao, sa penzionerima na najbolji mogući način podneli teške mere. Prema njegovim rečima, moto SNS u ovoj kampanji je – ujedinimo se za evropski stil života, za bolje škole i bolnice, stabilne i rastuće penzije i plate, ujedinimo se oko bolje Srbije.

Vučić je odbacio tvrdnje političkih protivnika da se broj korisnika socijalne pomoći od 2011. kada ih je bilo 499.000 do danas povećao na više od 600.000. Prema njegovim rečima, takve tvrdnje ne predstavljaju ništa drugo osim iskrivljivanja činjenica.

Vučić je rekao da je 2012. godine, kada je SNS došla na vlast bilo 642.000 korisnika socijalne pomoći, a danas ih je 628.000, ili 14.000 manje.