AMBASADOR FRANCUSKE ŽALI ZBOG PROPUSTA: “Molim Vučića i srpski narod za izvinjenje”

Federik Mondoloni je izjavio da je raspored sedenja na obeležavanju 100 godina primirja u Prvom svetskom ratu u Parizu velika nespretnost zbog koje žali.

Beta/AP

Mondoloni je za televiziju Prva rekao jutros da je komplikovano da komentariše to što je predsednik Kosova Hašim Tači sedeo bliže predsednicima Rusije i Francuske, Vladimiru Putinu i Emanuelu Makronu, kao i drugim liderima zemalja pobednica iz tog rada.

– Ja sam bio u Beogradu i hteo sam na najbolji način da proslavim taj dan, a šta je bilo u Parizu ostavljam ljudima da vide – kazao je Mondoloni.

– Sa Srbijom smo veoma bliski, Srbija je u Prvom svetskom ratu izgubila skoro trećinu svog stanovništva, 62 odsto muškog stanovništva. Ne znam šta se dogoilo. Kažem da je to bila greška za žaljenje i molimo predsednika Vučića i srpski narod za izvinjenje – rekao je Mondolini za Prvu televiziju.

On je dodao da veoma žali zbog takvog rasporeda sedenja.

– Realnost je da smo se mi zajedno borili tokom tog rata i da je predsednik Aleksandar Vučić došao u Pariz, na čemu se zahvaljujem, da to zajedno obeležimo – rekao je Mondoloni.

Povodom napisa u srpskim medijima da je Hašim Tači “kupio mesto pored Putina”, Mondoloni je odgovorio da želi da govori o ozbiljnim stvarima i da niko u Srbiji ne veruje u takve stvari.