AMERI PLAČU, SLOVENCI TRLJAJU RUKE: Trampova pobeda proslavila VAROŠ KRAJ SAVE, evo i ZBOG ČEGA

Sevnica
en.wikipedia.org

Čini se da se braći Slovencima sreća opet osmehnula.

 

Današnjim događajem Slovenci kao da su dodali još jednu crvenu pribadaču na svojoj mapi. Sad, posle alpskih ski-staza, Bledskog jezera, Postojnske jame, došao je red da i jedna varoš, naizgled nezanimljiva, postane profitabilnija od svih prethodno navedenih atrakcija.

Reč je o Sevnicama, za koje se do danas čulo samo u kontekstu da je tamo Liscina fabrika, a od danas da je taj gradić na Savi rodno mesto nove Prve Dame Amerike – Melanije Tramp.

 

Niko ni u najluđim snovima ne bi pomislio da bi Slovenija, sa jedva više od dva miliona stanovnika, mogla da postane novi vodeći turistički centar u regionu. A, eto, bilo je dovoljno da se tamo rodi lepa Melanija Tramp!

O preduzimljivosti Slovenaca govori to da su počeli da razmišljaju kako da “unovče” Melaniju i Sevnice još onog trenutka kad je kandidaturom Donalda Trampa, Melnija postala potencijalna Prva Dama Sjedinjenih Američkih Država.

To se najbolje vidi iz izjave, koju je dao za Vice Srbija, turistički vodič iz Sevnice Zdravko Remar.

Ako ona postane Prva Dama, svi turisti će dolaziti zbog Melanije. Činjenica jeste da je nju okruženje učinilo onim što jeste danas, i mi ćemo se prilagoditi temi jer to je svakako dobar marketinški potez. Ipak, nadam se da ćemo turiste očarati samom Sevnicom, arhitekturom, domaćim vinom i salamom, a ne samo kućom Melanije Tramp – ispričao je tom prilikom Remar.

Šta god gospodin Zdravko govorio, neće se Sevnice ‘leba najesti’ od salama, vina i arhitekture, već isključivo od bivše manekenke, a sad Prve Dame. Jer, vina i salame ima svuda, a i nije to ono “najboljše iz dežele”, dok je Melanija autentičan “proizvod” koji je lansiran na američko tržište, a koji će mudrim Slovencima doneti više novca nego što im je donela čovečja ribica.loading...