Nudio je da mu plate dolar da NE GLASA ZA TRAMPA: Neverovatna skrivena kamera o kojoj BRUJI AMERIKA (VIDEO)

Prosjak
Printscreen

Agencije za istraživanje javnog mnjena koriste različite metode za ispitivanje stavova birača. Naročito moraju biti vešti prilikom dobijanja podataka koji su u vezi sa osetljivim temama, kao što je seksualno uznemiravanje, huliganizam i ksenofobija.

 

Teško je, ali i u isto vreme zanimljivo, kada se prilikom takozvanih socioloških eksperimenata, ispitanici nađu u velikim dilemama. Neki od naučnika su toliko vešti da ove ljude “smeste” u ekstremnu situaciju pa  tada posmatraju njihovo ponašanje i beleže reakcije.

Nalazi i zaključci mogu koristiti prilikom proučavanja aktuelne društvene stvarnosti ali i resetovanja mržnje, što bi vratilo veru u humanost i čoveka uopšte.

Ljudi koji žive bez krova nad glavom, nalaze se u nekoj vrsti socijalnog vakuma pa spadaju u grupu socijalno ugroženih, često i neprihvatljivih i nevidljivih društvenih subjekata. 

Novinar jedne američke televizije, želeo je da ispita glasačko raspoloženje lokalnog stanovništva, u susret predstojećim izborima, objavio je portal Viralnova.

Na kartonu je napisao sledeću parolu : “Dajte mi jedan dolar i neću glasati za Trampa”. Želeo je da prouči odnos između količine novca koju dobija  i socijalnog statusa vozača , a jedan od indikatora je tip njihovog vozila.

Ipak, desilo se nešto nesvakidašnje. Njemu je prišla ženska osoba. Zbog pomalo zapuštenog izgleda delovala je kao beskućnik. I ona je “donirala” novac, ali još i više od toga dirnula je eikpu nakon što je prerušenom novinaru ponudila cigaru iako je imala samo dve.

Novinar-beskućnik je za manje od 20 minuta sakupio više od 50 dolara koje je poklonio beskućnici, a neočekivano, njegov eksperiment imao je i dublju poruku – Promene ne počinju sa novima predsednikom već sa svakim od nas.