AMERIKANCI JOŠ BROJE GLASOVE! Vodi Bajden ali glasovi iz JEDNE DRŽAVE sve mogu da promene

Kandidat Demokratske stranke Džozef Bajden preuzeo je vođstvo u ključnim državama u kojima je na početku prednost imao kandidat republikanaca Donald Tramp – najpre u Viskonsinu, a potom i u Mičigenu.

Dnevno.rs/Kolaž

Prednost Donalda Trampa u Pensilvaniji, državi koja nosi 20 elektorskih glasova, smanjila se, a Bajden ima velike šanse da prestigne Trampa, pošto se očekuje da preostali glasovi budu većinski u korist demokrate, piše Njujork tajms.

Prema elektorskim glasovima, Džo Bajden trenutno vodi sa 253, dok Tramp ima 214, piše Njujork tajms.

Izborni štab predsednika Trampa podneo je zahtev da se u Mičigenu zaustavi brojanje glasačkih listića dok im se ne odobri pristup. Tramp traži obustavu prebrojavanja glasova i u Pensilvaniji i ponovno brojanje u Viskonsinu.

Demokratski kandidat Džo Bajden pozvao je pristalice da daju finansijski doprinos akciji njegove kampanje za zaštitu izbora u slučaju moguće pravne bitke. Bajden je u obraćanju javnosti poručio da samo volja naroda odlučuje ko će biti predsednik.

Što se tiče izbora novih senatora, Suzan Kolins iz Republikanske partije ponovo je izabrana u Mejnu, čime su, prema pisanju Njujork tajmsa, raspršene nade demokrata za preuzimanje kontrole nad Senatom.loading...