AMFILOHIJE IMA KORONU: Mitropolit hitno PREBAČEN U BOLNICU, objavljeno u kakvom je stanju

Mitropolit SPC Amfilohije Radović prebačen je u Klinički centar Podgorice, nakon što je juče saopšteno da je testiran pozitivno na koronavirus.

printscreen/youtube.com/Vlada Crne Gore

Amfilohije je najpre boravio u cetinjskoj bolnici “Danilo I”, gde mu je, prema nezvaničnim informacijama podgoričkih medija, odrađena standardna procedura – uzorkovanje, epidemiološka anketa, klinički pregled i snimak pluća.

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije jutros je stabilnog zdravstvenog stanja, noć je proveo mirno i dobro se osjeća, navedeno je na sajtu MCP, gde se dodaje i da je on pod stalnom brigom lekara u Kliničkom centru Crne Gore.

Mitropolija je juče na svom sajtu objavila:

“Iako je danas utvrđeno da je njegovo opšte zdravstveno stanje uredno (bez značajnijih poteškoća), a on se lično dobro oseća, kovid test je potvrdio da je Vladika inficiran ovim virusom, pa je baš iz tih razloga, on prevezen u KBC Podgorica. Tamo će, zbog povoljnijih uslova lečenja, biti smešten sve dok traje infekcija”.

Amfilohije inače ima 82 godine, pa samimm tim spada u rizičnu grupu. “Vijesti” pišu da on u javnosti nije viđen sa zaštitnom maskom, osim kada je glasao na parlamentarnim izborima 30. avgusta.loading...