AMFILOHIJE SE BORI SA KORONA VIRUSOM: Najnovije informacije o zdravstvenom stanju mitropolita

Pre nekoliko dana primljen na bolničko lečenje.

printscreen/youtube.com/Vlada Crne Gore

Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju koji se u Kliničkom centru Crne Gore leči od korona virusa, zbog blage progresije nalaza na plućima je priključen kiseonik.

Amfilohije je 6. oktobra primljen na bolničko lečenje na odeljenje pulmologije Kliničkog centra Crne Gore nakon što je test pokazao da je pozitivan na korona virus.

On je prvobitno, prema tvrdnjama medicinskog osoblja bolnice Danilo Prvi odbio da se testira na koronu, tvrdeći da se premorio. Tada mu je samo urađen nalaz krvi.

Ali, dva dana nakon, kako mu temperatura nije spadala, doveden je u cetinjsku bolnicu gde je testiran, nakon čega je test pokazao da je pozitivan na koronu.

Inače, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije saopštio je ranije pre toga da je “dobrog zdravstvenog stanja, te da se priprema za nove trudove i podvige”.

Tada se mitropolit Amfilohije povodom pisanja pojedinih medija da je pozitivan na korona virus oglasio video porukom sa Cetinja prenoseći blagoslov blagodareći svima na brizi za njegovo zdravlje.

– Čujem da se mnogi brinu za zdravlje starog mitropolita crnogorsko primorskog. Fala Bogu on je krepak i čio, jeste se premorio penjući se na Ćafu – naveo je mitropolit Amfilohije u video poruci.

On je poručio i da je dobrog zdravstvenog stanja.loading...