AMFILOHIJE UZBURKAO JAVNOST: Satanske sile spremaju otimanje crkvene imovine

Mitropolit Crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije izjavio je da, da nije bilo Rusije, ne bi bilo ni Crne Gore, kao i da "satanske sile" spremaju otimanje crkvene imovine u Crnoj Gori.

Amfilohije
Beta/DRAGAN GOJIC

– Uloga ruskog carstva u stvaranju Crne Gore bila je ogromna u svakom pogledu. Tu nije reč samo o materijalnoj pomoći već i političkom pokroviteljstvu. Da nije bilo Rusije ne bi bilo Crne Gore Petrovića i Crne Gore uopšte – izjavio je Amfilohije.

On je u intervjuu za Russia Beyond kazao da je zato bezumna politika sankcija Rusiji od strane crnogorskih vlasti u prvom redu “izdajnička prema Crnoj Gori”. On je dodao da “naš narod Rusiju naziva majkom”, objavljeno je na sajtu mitropolija.me.

– Ona je bila i ostala jedna od najznačajnijih pravoslavnih zemalja. Nakon pada Istočnoromejskog carstva (Vizantije) Rusija je spasila pravoslavni istok. Rusija je posle ubistva cara Nikolaja i njegove porodice prošla kroz strašno sovjetsko raspeće, ali je ipak uspela da sačuva svoju dušu i svoju pravoslavnu crkvu – kazao je on.

Kako je dodao, “satanske sile su krenule na pravoslavnu crkvu, jedinu instituciju koju nisu uspeli da razore ni Hitler, ni Musolini, ni boljševici, ni titoisti”.

– Sa jedne strane raspiruju raskol u Ukrajini, a u Crnoj Gori spremaju otimanje crkvene imovine – rekao je on.loading...