AMSS UPOZORAVA: Večeras posebno budite OPREZNI u vožnji

Magla
Dnevno.rs

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je večeras vozače da zbog mokrih i klizavih kolovoza prilagode vožnju uslovima puta i posebnu pažnju obrate na oštećenja na kolovozu u vidu rupa ili kolotraga koja su slabo vidljiva, a predstavljavaju opasnost u vožnji jer su ispunjena vodom.

 

U saopštenju AMSS se dodaje da je dodatna opreznost neophodna na onim deonicama gde se nalaze nanosi mulja i zemlje po putu što dodatno otežava vožnju, dok su padavine pokrenule i veliki broj klizišta, a prisutan je i veći broj odrona.

U većem delu Srbije preovladjuje oblačno vreme sa kišom, dok na području Crnog Vrha, Kopaonika i Zlatibora pada slab sneg.

I Javno preduzeće “Putevi Srbije” savetovalo je vozačim da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put a da, ukoliko se odluče na putovanje, voze oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te apelujemo na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji – navodi se u saopštenju “Puteva Srbije”.