AMSS UPOZORAVA VOZAČE: Magla smanjuje vidljivost na ovim putevima u Srbiji

Magla usporava saobraćaj i otežava vidljivost na području Srema, severnog Banata, Bačke, može je biti u Negotinskoj krajini i na auto-putu "Miloš Veliki" između Takova i Obrenovca, a ima je kod Požege i na Zlatiboru, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Beta

U košavskom području u pomoravlju i južnom Banatu zahvaljujući vetru vidljivost je dobra, međutim, vozači u ovim područjima moraju računati na povremeno jače bočne udare vetra.

U drugoj polovini dana intezitet saobraćaja se uvek osetno pojačava na putevima koji vode sa planina, ali i na prilazima većih gradova te se vozači mole da ukoliko naiđu na deonicama sa maglom voze pažljivije zbog smanjene vidljivosti, poledice i klizavih kolovoza.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Na graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja.

Na teretnim terminalima graničnih prelaza kamioni na izlazu na prelazu Gradina čekaju dva sata, a na prelazu Batrovci tri sata.

Kamionima sa prikolicom i šleperima je na više deonica zabranjen saobraćaj. Na brojnim putevima u toku su radovi, pa je potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije.