ANA BRNABIĆ IZVIŽDANA NA PROSLAVI DANA DRŽAVNOSTI: Pojavio se SNIMAK INCIDENTA, svi komentarišu NJENU REAKCIJU

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić juče je na centralnoj ceremoniji obeležavanja Dana državnosti u Orašcu izviždana uz povike "Izdaja"i "Izdali ste Kosovo". Kako je događaj prenosio uživo RTS nije mnogo prošlo, a pojavio se i snimak ovog incidenta.

Beta

Dok je Brnabić držala govor ispred spomenika voždu Karađorđu neki od okupljenih pevali su “Oj Kosovo, Kosovo zemljo moja voljena”.

Zvižduci su se čuli i na pominjanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom govora premijerke, kao i dok ga je u govoru spomenula i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Prvi zvižduci čuli su se pošto je premijerku i predsednicu Republike Srpske Željku Cvijanović voditeljka programa pozvala da polože venac na spomenik. 

Brnabić je, pošto su joj zviždali dok je držala govor, rekla da danas kada treba da slavimo pretke i pokažemo jedinstvo u borbi za bolju budućnost imamo ljude koji su došli da zvižde.

“Ali neka je to tim ljudima na čast. Mi ćemo se boriti i ja mogu da vam garantujem – što ste vi glasniji to ćemo se mi boriti jače”, istakla je Brnabić.

Ona je rekla da vidi koga predstavljaju i da vidi zastave koje nose i poručila im da “fašizam u Srbiji nikada neće pobediti”.

“Mnogo je Srbija propatila zbog fašizma, nećemo ovo tolerisati, ali molim vas još jednom ispoštujte pretke i državu Srbiju”, kazala je Brnabić.

Ona je istkla da se ponosi svojom zemljom i time šta je Srbija danas, njenom jačinom i hrabrošću.

Neki od okupljenih koji su zviždali, osim zastava Srbije nosili su i zastave pokreta “Naši” i “Dveri”.

INCIDENT NA PROTESTU U KIKINDI: Ljude u koloni GAĐALI JAJIMA, još gore prošao NOVINAR MILOJKO PANTIĆ

U međuvremenu, predsednik Srpskog narodnog pokreta “Naši” Ivan Ivanović izjavio je da ovaj pokret stoji iza akcije i da su premijerku Srbije Anu Brnabić izviždali zato što su ona i predsednik države Aleksandar Vučić najavili izdaju Kosova.

“Ovo je odgovor građana Srbije pred najavljenu izdaju Kosova od strane Aleksandra Vučića i Ane Brnabić koja podržava ideju o ‘razgraničenju'”, naveo je Ivanović u pisanoj izjavi.

On je naveo da izdaju Kosova neće prihvatiti ni po koju cenu, jer je to protiv Ustava Srbije.loading...