ANA BRNABIĆ IZVIŽDANA NA PROSLAVI DANA DRŽAVNOSTI: Pojavio se SNIMAK INCIDENTA, svi komentarišu NJENU REAKCIJU

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić juče je na centralnoj ceremoniji obeležavanja Dana državnosti u Orašcu izviždana uz povike "Izdaja"i "Izdali ste Kosovo". Kako je događaj prenosio uživo RTS nije mnogo prošlo, a pojavio se i snimak ovog incidenta.

Beta

Dok je Brnabić držala govor ispred spomenika voždu Karađorđu neki od okupljenih pevali su “Oj Kosovo, Kosovo zemljo moja voljena”.

Zvižduci su se čuli i na pominjanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom govora premijerke, kao i dok ga je u govoru spomenula i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Prvi zvižduci čuli su se pošto je premijerku i predsednicu Republike Srpske Željku Cvijanović voditeljka programa pozvala da polože venac na spomenik. 

View this post on Instagram

U Orašcu je 215 godina kasnije narod opet digao glas na kabadahije i subaše, pokazao da je čuvar državnosti, a ne Brnabić i trgovci državom i nacionalnim resursima. Subota u 18h #1od5miliona #počeloJe

A post shared by #1od5miliona (@stopkrvavimkosuljama) on

Brnabić je, pošto su joj zviždali dok je držala govor, rekla da danas kada treba da slavimo pretke i pokažemo jedinstvo u borbi za bolju budućnost imamo ljude koji su došli da zvižde.

“Ali neka je to tim ljudima na čast. Mi ćemo se boriti i ja mogu da vam garantujem – što ste vi glasniji to ćemo se mi boriti jače”, istakla je Brnabić.

Ona je rekla da vidi koga predstavljaju i da vidi zastave koje nose i poručila im da “fašizam u Srbiji nikada neće pobediti”.

“Mnogo je Srbija propatila zbog fašizma, nećemo ovo tolerisati, ali molim vas još jednom ispoštujte pretke i državu Srbiju”, kazala je Brnabić.

Ona je istkla da se ponosi svojom zemljom i time šta je Srbija danas, njenom jačinom i hrabrošću.

Neki od okupljenih koji su zviždali, osim zastava Srbije nosili su i zastave pokreta “Naši” i “Dveri”.

INCIDENT NA PROTESTU U KIKINDI: Ljude u koloni GAĐALI JAJIMA, još gore prošao NOVINAR MILOJKO PANTIĆ

U međuvremenu, predsednik Srpskog narodnog pokreta “Naši” Ivan Ivanović izjavio je da ovaj pokret stoji iza akcije i da su premijerku Srbije Anu Brnabić izviždali zato što su ona i predsednik države Aleksandar Vučić najavili izdaju Kosova.

“Ovo je odgovor građana Srbije pred najavljenu izdaju Kosova od strane Aleksandra Vučića i Ane Brnabić koja podržava ideju o ‘razgraničenju'”, naveo je Ivanović u pisanoj izjavi.

On je naveo da izdaju Kosova neće prihvatiti ni po koju cenu, jer je to protiv Ustava Srbije.