Brnabić ističe da nema ništa protiv toga da ministri imaju svoje mišljenje, ali da se zalaže da se sve raspravi u okviru Vlade.

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je istina da je petak bio jedan od najtežih dana za nju od kako je ušla u Vladu Srbije, ali da ostaje na njenom čelu.

Ona je za Blic nedelje izjavila da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tada rekla da je takvi dani nateraju da razmisli o svom mestu i ulozi u Vladi.

Moja ljubav prema Srbiji, vera da ova zemlja može mnogo više i bolje i lična odgovornost da se preuzeti posao završi – da gradjani bolji život osete kroz svoje novčanike, karijeru, veće izbore u životu, prosperitet za svoju porodicu, jesu moj motiv zašto sam prihvatila da vodim Vladu i zašto ostajem na njenom čelu – rekla je ona.

Taj list podseća da su se premijerka Brnabić i ministar Nenad Popović sukobili u petak na sednici Vlade nakon tvita tog ministra kojim je pozvao da se spreči distribucija hrvatske dečje gej slikovnice u Srbiji.

Brnabić ističe da nema ništa protiv toga da ministri imaju svoje mišljenje, ali da se zalaže da se sve raspravi u okviru Vlade.

Istakla je da su članovi Vlade tu zbog gradjana, a ne obrnuto.

Moramo da naučimo da biramo reči. Nema nikakve potrebe da se o senzitivnim temama u javnosti govori tako da se drugi vredjaju ili dovode u situaciju da se osećaju kao gradjani drugog reda. Ova Vlada treba da promoviše toleranciju i prihvatanje prava na drugačije mišljenje, ali da u iskazivanju drugačijeg mišljenja ne vredja nikoga – rekla je Brnabić.

Dodala je i da je na ovu temu sada stavila tačku i da principi kolegijalnosti, timskog rada, požrtvovanosti i medjusobnog poštovanja ostaju načela kojima će voditi Vladu i na čemu će insistirati kod svih članova svog kabineta.loading...