Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da očekuje da će svi učesnici Samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji biti spremni da saslušaju osnovne poruke srpskog predsednika Aleksandra Vučića o tome šta sve Srbija čini za regionalnu stabilnost i privlačenje investitora.

 

– Očekujem da će biti prepoznata i još jednom potvrđena naša liderska uloga u regionu – kazala je Ana Brnabić za televiziju Pink.

Ona je navela da sa političke strane očekuje da će svi biti spremni da saslušaju osnovne poruke predsednika Vučića i sve ono što Srbija čini za regionalnu stabilnost, dok sa ekonomske strane očekuje da će biti prepoznata lidera uloga Srbije na Zapadnog Balkanu u privlačenju direktnih stranih investicija.

Premijerka je kazala da će u Sofiju otputovati 17. maja posle podne i da će sa delegacijom koju će predvoditi predsednik države Aleksandar Vučić učestvovati na Samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji.

Učešće Srbije na Samitu je važno zbog pozicioniranja zemlje, rekla je Ana Brnabić.

Povodom učešća Prištine na Samitu, ona je kazala da je važno da “EU jeste i mora biti statusno neutralna, jer postoji pet članica EU koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova”.loading...