ANA BRNABIĆ PORUČILA RAMI: “Hajde da napravimo drugačiji region za generacije koje dolaze”

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je razočarana premijerom Albanije Edijem Ramom, jer je mislila da ima drugačiju viziju Balkana i odnosa Srba i Albanaca, a da on zapravo skuplja poene na populističkim stvarima.

Beta

Brnabić je za televiziju Pink rekla da je Rama govorio jednu stvar u odnosima jedan na jedan, a da drugačije priča na skupovima i za “svoju javnost”.

– Ja ne gledam na politiku mnogo drugačije nego na međuljudske odnose – rekla je Brnabić i dodala da će uvek razgovarati sa Ramom.

Ona je kazala da bi volela da u politici bude malo više iskrenosti.

Govoreći o jučerašnjem samitu o Zapadnom Balkanu u Berlinu, navela je da su razgovori bili teški, ali da je srpska delegacija bila iskrena i da je dobro predstavila zemlju.

– Rekli smo šta mislimo i šta osećamo i da smo tu da nastavimo razgovor i nađemo kompromis, ali da takse (od 100 odsto na srpske proizvode) moraju da se ukinu – rekla je Brnabić i dodala da dijalog koči nedostatak političke hrabrosti i populizam ljudi koji se uveli takse na srpsku robu. Navela je da oni “troše vreme svima na Balkanu, ne samo Srbima na Kosovu i Metohiji i centralnoj Srbiji, već i Albancima”.

– Hajde da budemo svi zajedno politički hrabri, da napravimo drugačiji region za generacije koje dolaze – rekla je Brnabić i dodala da se nada da će učestvovati na nastavku sastanka početkom jula u Parizu, ako bude pozvana.