ANA BRNABIĆ PROGOVORILA O SVOM BRATU: “Nisam korumpirana, kod mene nema nepotizma”

Premijerka Srbije Ana Brnabić izajvila je govoreći o optužbama za korupciju i nameštanje poslova firmi njenog brata, da nije korumpirana i da kod nje nema nepotizma.

Beta

– Ja nisam korumpirana, ja nemam nepotizam. Moj brat radi svoj posao, koji je radio i pre nego što sam ja postala i ministar i premijer – rekla je Brnabić za televiziju Aldžazira.

Ona je dodala da očekuje da “neko reguje” i da očekuje da tužilaštvo reaguje na navode o njenom bratu i njegovoj povezanosti sa sumnjivim poslovima.

– Ja molim i zahtevaću od nadležnih institucija da reaguju. Zato što želim da kažem, pre svega mladim ljudima u Srbiji, ne, nismo svi korumpirani. Meni od politike ništa ne treba – rekla je Brnabić.

Upitana šta je sa navodima da je firma njenog brata dobila 2,5 miliona evra i posao sa Dina karticom, Brnabić je rekla da su to “potpune gluposti”.

Premijerka je rekla i da njen brat nije vlasnik, ni suvlasnik, već da radi u multinacionalnoj kompaniji, koja je 2008. godine ušla na tržište Srbije i da je poslove sa državom radila i 2008, 2009, 2010 i 2012. godine, kad ona “nije imala nikakve veze sa politikom”.

– Ja sam, kada smo osnovali kancelariju za informacione tehnologije i e-upravu naložila da ne smeju da imaju bilo kakve poslove sa Asekom – rekla je Brnabić.

Ona je još dodala da Aseka u Beogradu zapošljava oko 500 ljudi.

– Kada vi kažete da ta firma ne treba da dobija poslove, vi kažete da ti ljudi ne treba da dobijaju poslove – rekla je Brnabić.loading...