Analitičar: “PO KOSOVO JE NAJOPASNIJI JEDAN ALBANAC”

Politički analitičar Beljulj Bećaj kaže da Zajednica srpskih opština treba da bude formirana u skladu sa preuzetim obavezama i potpisanim dogovorom Prištine.

Priština
Wikipedia/Hogne

Bećaj je naveo da je najveća opasnost za Kosovo predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači, koji deluje shodno svojim interesima.

“Bilo je dosta grešaka u dosadašnjem procesu, ali budući da je sporazum o ZSO deo prihvaćenih parlamentarnih obaveza sa kosovske strane, mislim da bi bilo neozbiljno da se poslanici ponašaju drugačije u odnosu na ono što je već dogovoreno”, rekao je Bećaj za portal Kosovo online.

Komentarišući Tačijev stav da predstavnici Prištine započinju razgovore o zatvorenim temama i da se za stolom u Briselu nalaze pitanja koja ugrožavaju državnost Kosova, Bećaj kaže da Tači deluje u skladu sa svojim potrebama, dodajući da formiranje ZSO nije štetno za Kosovo, koliko je to Tači.

“Mislim da je najveća opasnost Tači. On je bio jedan od uzročnika tog procesa i u kontekstu tadašnjih okolnosti smatrao je da je to racionalno rešenje, dok sada u okviru promene svoje pozicije tvrdi da je Zajednica srpskih opština opasno rešenje”, zaključuje Bećaj.