ANTI NATO PROTEST u Nišu okupio skoro hiljadu ljudi

Niš
Wikipedia

Na protestu, koji su zbog sporazuma Srbije i NATO o saradnji u oblasti logističke podrške, organizovali “Srpski sabor Zavetnici” i “Patriotski pokret Srbije”, na Trgu kralja Milana okupilo se oko 1.000 Nišlija.

 

Među okupljenima bilo je i članova drugih “patriotskih organizacija”, koji su, kako kažu, tu da “skrenu pažnju na vremena u kojima je Srbija bila žrtva agresije”. Prisutni su nakon intoniranja srpske himne minutom ćutanja odali poštu svim stradalima od NATO agresije, prenose Južne vesti.

Bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić, koji predvodi “Patriotski pokret Srbije”, rekao je na protestu da je zakon o saradnji sa NATO alijansom ponižavajuć. 

Ponižavajuće je i da građani Srbije u svojoj zemlji gledaju vojnike koji su do juče ubijali našu decu i bili na strani OVK – rekao je Dikić.

Beograđani piju NAJSKUPLJU KAFU: Jedna kafa u glavnom gradu kao ČETIRI u unutrašnjosti

Portparolka “Srpskog sabora Zavetnici” Milica Đurđević istakla je da je današnji protest pokazatelj da je nedavno održani beogradski skup pokrenuo talas promena i buđenja nacionalne snage.

Naša poruka je da Srbija nikada neće biti NATO kolonija. Ovaj zakon tumačimo kao svojevrstan vid okupacije i pozivamo rukovodstvo da raspiše referendum. Ako se to ne desi, 27. Marta, organizovaćemo još jedan skup u Beogradu – navela je Đurđevićeva.

Advokat Goran Petronijević, predsednik “Pokreta za Srbiju” kritikovao je rad skupštine rečima da većina ljudi u skupštini “na njihovu sramotu i veliku žalost nije ni znala za šta je glasala”, a da su se oni koji su želeli da izmanipulišu “namerno sakrili iza skupštine”. 

Prisutnima su se, između ostalih, obratili i Andrej Fajgelj, kao i pojedini predstavnici organizacije “Srbska čast.”

Nakon protesta u centru grada, okupljeni su prošli centralnim ulicama ka Hramu Svetog cara Konstantina.