APEL Beograđanima: Zbog vetra OLUJNE JAČINE obezbedite svoje terase

Kišobran
Beta

Jaki udari vetra, koji su trenutno jačine od 17 do 22 metra u sekundi, mogli bi da donesu nevolje građanima koji imaju prepune terase, tako da bi trebalo da osiguraju delove svojih zgrada, rekao je za Beoinfo direktor „Beokom servisa” Darko Glavaš.

 

Sugrađani bi trebalo da očiste terase, pričvrste krovove i osiguraju oluke. Na taj način zaštitiće prolaznike od mogućeg povređivanja, ali i sebe od dodatnih izdataka za popravke. Sugrađani se, takođe, mogu obratiti „Beokom servisu” u slučajevima kada primete na javnim površinama oštećeno stablo ili neku drugu rizičnu situaciju koja zbog pojačanja vetra može da ugrozi sigurnost građana, kako bi nadležni što pre izašli na teren i otklonili problem – istakao je Darko Glavaš.

Glavaš je apelovao i na vlasnike plovnih objekata na teritoriji Beograda da ih osiguraju i privežu u skladu sa propisima.

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, prepodne i sredinom dana na području Beograda duvaće umeren i jak vetar, povremeno i sa udarima olujne jačine.